Cizre Fırtınası Hamlesi: 24 saatte 11 çete öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin ‘Terörü bitirme savaşı’ olarak isimlendirilen ikinci hamlesinde son 24 saatte yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yapan QSD Basın Merkezi, 11 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü, 3 aracın da imha edildiğini duyurdu.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosuna ilişkin yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, 11 çetenin öldürüldüğünü, 3 askeri aracın da imha edilidiğini kaydetti.

Hamlenin 24 saatlik bilançosu şöyle:

Baxoz Cephesi/ Şecel Köyü: Dün akşam saatlerinde aralıklarla çatışmalar yaşandı. Bu çatışmalarda çeteler orta silahlar kullandı. Ayrıca koalisyon güçlerine ait savaş uçakları çetelere ait noktaları hedef aldı.

-Bu cephede Hecin kenti karşısındaki bölgede güçlerimizle çeteler arasında çatışma yaşandı. Öldürülen ve yaralanan çete sayısına ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. Bu çatışmada kaçan çeteler arkalarında bir adet 12.5’lik bir doçka ve bir miktar cephaneyi de arkalarında bıraktı.

-Bugün sabah saatlerinde güçlerimiz Baxoz’daki ilerleyişini sürdürmüş ve yeni savunma noktaları kurmuştur. Bununla beraber mayın temizleme çalışmalarına devam eden özel ekiplerimiz tarafından 30 adet mayın etkisiz hale getirilmiştir.

-Çetelerin araç hareketliliğinin tespit edilmesi üzerine koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından bir araç hedef alınmış ve imha edilmiştir. Güçlerimiz ayrıca çetelere ait bir doçkayı da imha etmiştir.

-Güçlerimizin devam ettirdiği arama-tarama çalışmalarında çetelere ait ferdi silahlara ve cephanelere el konulmuştur.

Suse Cephesi: Bu cephede dün akşamdan bugün sabah saatlerine kadar aralıklarla çatışmalar yaşanmıştır.

-Akşam saatlerinde güçlerimiz ile çeteler arasında çatışma yaşanmış, bu çatışmaların ardından 1 km ilerleme kaydeden güçlerimiz çok sayıda noktaya da el koymuştur.

-Özel ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalar sonucunda onlarca mayın etkisiz hale getirilmiştir.

-Bu cephede çetelerin hareketliliğini takip altına alan güçlerimiz tarafından 3 çete öldürülmüştür. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 4 saldırı gerçekleştirmiş, çeteleri ait bir tüneli imha etmiş ve 8 çete öldürülmüştür.

Bilanço:

-2 km uzunluğunda ve 1.5 km genişliğinde, toplam 2.7 kilometrekarelik bir alan çetelerden kurtarılmıştır.

-6 hava saldırısı düzenlenmiştir.

-11 çete öldürülmüştür.

-3 askeri araç ve bir adet doçkalı araç imha edilmiştir.

-34 mayın etkisiz hale getirilmiştir.”