Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 24 saatlik bilanço açıklandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), son 24 saatte Fırat’ın Doğu cephesinde 14 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Fırat’ın doğusundaki DAIŞ çetelerine yönelik sürdürülen “Terörü sona erdirme” hamlesinin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

QSD’nin yayımladığı bilanço şöyle:

‘’Hamlenin bu cephesinde dün akşam saatlerinden bu yana şiddetli çatışmalar sürüyor. Bölgedeki DAIŞ çeteleri güçlerimizin özgürleştirdiği noktalara ilerlemek istedi ancak bu girişimleri direnişle boşa çıkarıldı. Çeteler saldırılarını bomba yüklü motosiklet, hava ve top atışlarıyla gerçekleştirmektedir. Buradaki çatışmalarda çok sayıda çete öldürülürken, 2 savaşçımız da yaralanmıştır. Bölgedeki şiddetli çatışmalar halen devam etmektedir.

Güçlerimiz ayrıca bölgede ilerleme kaydederek Yukarı Baxoz köyündeki 4 noktayı daha DAIŞ çetelerinden özgürleştirdi. Güçlerimiz köyün ana caddesinde ilerleyişini sürdürürken, cadde üzerinde döşenen patlayıcılar da özel ekipler tarafından imha edildi.

Bu cephede ilerleme sağlayan güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Çatışma alanındaki komutanlarımız 4 çete üyesinin öldürüldüğünü doğruladı. Bölgedeki çeteler top ve keskin nişancı atışları ile güçlerimizin ilerleyişini engellemek istemekte ve bölgede çok sayıda mayın döşemektedir.

Bölgede dün akşam saatlerinde süren şiddetli çatışmalarda 2 savaşçımız şehit olurken, 2 savaşçımız da yaralanmıştır. Bölgede dün geceden bu yana şiddetli çatışmalar devam etmektedir. Cephede ilerleyen savaşçılarımız çetelere ait bir noktayı daha özgürleştirmiştir. Cephede ayrıca bir canlı bomba çete kendini patlatmıştır. Çatışmalarda en az 8 çete öldürülmüştür.

Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları bölgeyi 3 defa bombalamış ve 5 defa füze ile bombardımanda bulunmuştur.

Bölgede son 24 saatte süren çatışmalarda 14 çete öldürülmüştür. Ayrıca 2 savaşçımız şehit düşmüş ve bazı savaşçılarımız da yaralanmıştır.”