Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 24 saatlik bilanço açıklandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, 4 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü, DAİŞ çetelerine ait 14 yerleşkenin imha edildiği belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, DAİŞ teröristlerinin son işgal alanlarına yönelik sürdürülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nın son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

QSD Basın Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi: “Hecîn’deki güçlerimiz teröristlerin saldırılarda kullandığı nokta ve yerleşkelere yönelik etkili eylemler gerçekleştirmiştir. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülürken, teröristlerin ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

Teröristler, Hecîn’in başka bir noktasında havan atışları ve suikast silahları ile güçlerimize yönelik saldırılarda bulunmuştur. Saldırıların gerçekleştirildiği noktalara anında karşılık veren güçlerimiz, teröristlerin bu noktalardan geri kaçmasını sağlamıştır.

Cephenin bir diğer noktasında da etkili eylemler gerçekleştiren güçlerimiz, ilerleme kat etmiş ve yeni noktalar kurmuştur. Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da bölgedeki teröristlere ait barınakları hedef almıştır.

Güçlerimize bağlı özel birlikler bölgede teröristlerce döşenen mayınları etkisiz hale getirmiştir.

Tüm cephelerdeki çatışmalar belli aralıklarla devam etmektedir.

Bölgedeki savaşın son sonuçları şöyle:

*Öldürülen terörist sayısı: 4 terörist

*Teröristlerin kayıpları: 14 yerleşke imha edildi, 3 havan atışı yapılan nokta ve patlayıcı madde üretilen barınaklar imha edilmiştir.

*Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları bölgeyi 24 defa hedef almıştır.