Cizre Hamlesi: Son 24 saatte 21 çete öldürüldü-YENİLENDİ

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi ‘Terörü Sona Erdirme Savaşı’ aşamasında son 24 saatte en az 21 çetenin öldürüldüğünü ve birçok üssün de imha edildiğini açıkladı.

QSD Basın Merkezi, Derazor’da DAİŞ çetelerine yönelik gerçekleştirilen Cizre Fırtınası Hamlesi ‘Terörü Sona Erdirme Savaşı’nda son 24 saatte yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.

QSD açıklamasında şunlar belirtildi:

"Baxoz Cephesi:

Savaşçılarımız DAİŞ’li teröristlerin noktalarına ve üslerine saldırı gerçekleştirmiştir. Burada savaşçılarımız ile DAİŞ üyesi teröristler arasında çatışmalar yaşanmış, çok sayıda terörist öldürülmüştür. 3 çete cenazesi savaşçılarımızın eline geçmiş, bununla birlikte güçlerimiz 1 km ilerlemiş ve 6 noktada üslenmiştir.

Teröristlerin yoğun saldırı girişimi, savaşçılarımızın müdahalesiyle karşılaşmıştır. Aynı zamanda koalisyon güçleri teröristlerin noktalarını bombalamıştır. Bu cephede öldürülen çetelerin sayısına ilişkin net bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Öte yandan savaşçılarımız ilerleyişini sürdürmüş ve 3 yeni noktada üslenmiştir. Bununla birlikte çetelere ait bir adet 120 mm’lik havana savaşçılarımız tarafından el konulmuştur.

Ayrıca teröristler ağır silahlar ve keskin nişancılarla, savaşçılarımızın üslendiği noktalara saldırı girişiminde bulunmuş, güçlerimizin saldırıya karşılık verdikten sonra çetelerin atış yaptığı alana gitmesiyle çeteler geri çekilmiştir.

Hecîn cephesi:

Savaşçılarımız, yoğun çatışmaların ardından çok sayıda çete öldürmüş, 300 metre ilerleme kaydederek 6 yeni noktada üslenmiştir. Ayrıca çetelere ait bir keşif uçağı düşürülmüş, savaşçılarımızın noktalarına yerleştirilmiş 3 adet mayın imha edilmiştir.

Savaşçılarımız, teröristlerin saklandığı bir tüneli de ele geçirmiştir.

Akşam saatlerinde savaşçılarımız, DAİŞ üyesi teröristlerin üslerine saldırı düzenlemiş ve yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda tüm suikast silahları ve ağır silahlar kullanılmıştır.

Yaşanan çatışmaların ardından çok sayıda DAİŞ’li terörist öldürülmüş, savaşçılarımız 2 yeni noktada üslenmiştir.

Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, teröristlere ait birçok noktayı hedef almıştır.

Bilanço:

-Güçlerimiz 17 yeni noktada üslenmiştir.

-21 terörist öldürülmüş, 3’ünün cenazesi savaşçılarımızın eline geçmiştir.

-Koalisyona ait savaş uçakları 9 saldırı düzenlemiştir.

-Teröristlere ait 120 mm’lik bir havan imha edilmiş, bir adet keşif uçağı düşürülmüştür. Teröristlerin yerleştirdiği 3 adet üs imha edilmiştir.

-Savaşçılarımız tarafından bir adet 120 mm’lik havan ve 2 adet RPG tipi roketatara el konulmuştur.

-5 adet mayın patlatılmıştır.”