Cizre Fırtınası Hamlesi: Son 24 saatte 29 DAİŞ çetesi öldürüldü

QSD savaşçılarının Fırat’ın doğusunda DAİŞ çetelerinin işgalini sonlandırmak amacıyla başlattığı Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” sürüyor. Son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 29 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü belirtildi.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Fırat Nehri’nin doğusunda DAİŞ çetelerinin son işgal alanlarına yönelik sürdürülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” aşamasının son 24 saatlik bilançosunu kamuoyu ile paylaştı.

24 saatlik çatışmalarda 29 DAİŞ çetesi öldürülürken, 3 bomba yüklü araç da imha edildi ve 17 nokta da özürleştirildi.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

 “Baxoz Cephesi: Güçlerimiz Sefaqnê köyünde bomba yüklü araçlar ve havan topları ile saldırı gerçekleştiren DAİŞ çetelerine karşılık verdi. Köyde yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürüldü.

Güçlerimiz, teröristler ile yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölgede bir kilometre ilerledi ve DAİŞ çetelerine ait 9 noktayı özgürleştirdi.

Hecîn Cephesi: Bölgede güçlerimizin bulunduğu alana saldırmak isteyen bomba yüklü bir araç hedef noktasına ulaşmadan önce imha edilmiştir. Savaşçılarımız bu cephede 700 metre ilerleme kat etti.

Bölgedeki şiddetli çatışmaların ardından DAİŞ çetelerine ait 8 nokta özgürleştirildi ve çok sayıda cephane ele geçirildi.

3-Bilanço:

*Öldürülen terörist sayısı: 29

*Koalisyon uçaklarının yaptığı bombardıman: 12

*Özgürleştirilen askeri noktalar: 17

*Vurulan darbeler: Bomba yüklü 3 araba ile 3 motosiklet ile cephane merkezi imha edildi.