Cizre Fırtınası şehitleri Qamişlo’da kitlesel törenle uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçıları Ehmed Mustefa ve Mihemed El-Ebas Qamişlo’daki Şehit Delil Sarûxan Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nda şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçıları Ehmed Mustefa ve Mihemed El-Ebas, Şehit Delil Sarûxan Şehitliği’nde Qamişlo ve Til Hemis ilçesinden binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Uğurlama merasimi Özsavunma Güçleri savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Ardından konuşan Cizre Özerk Yönetimi’ne bağlı Tarihi Eser ve Turizm Konseyi Eşbaşkanı Hesen El-Eli, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Düşman bölgeyi işgal etmek ve bölgedeki kesimler arasında karışıklık çıkarmak istiyor. Bu yüzden, birlik olmalıyız, çünkü halkın iradesi şehitlere sığınıyor” dedi.

Özsavunma Güçleri Komutanı Faysal Murad ise, “Devrimimiz, zulme ve iktidara karşı, insanlık değerlerini tanımayanlara karşı. Bu vesileyle mücadelemiz zafer ve özgürlüğe kadar devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit cenazeleri sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.