Cizre Fırtınası şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 9 savaşçı Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Binlerce kişi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen savaşçılar Mihemed El-Mihemed (Dijwar Rustem), Mecid Siyad (Dilşêr Hesekê), Selah Necim (Demhat Hesekê), Emar Nasir (Ciwan Hesekê), Luey Ehmed (Xerîb Dijwar), Hisên El-Eswed (Yûsif), Ehmed El-Eswed (Dilyar), Îbrahîm El-Îsa (Egîd Hesekê) ve İç Güvenlik Güçleri Üyesi Mehmûd El-Ewed’in cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak, Dawudiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki tören İç Güvenlik Güçleri üyeleri ve QSD savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı.

Hesekê Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Semer Abdullah ve kantondaki askeri güçler adına Şiyar Delîl birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı dilekleri iletildi ve bölge halkının edindiği kazanımların, şehitlerin emekleri ve fedakarlıklarıyla edinildiği vurgulandı. Konuşmalarda bölge halklarına da Kuzey ve Doğu Suriye’deki demokratik projeleri ortadan kaldırma amaçlı olası saldırılara karşı birlik olma çağrısı yapıldı. YPG-YPJ ve QSD savaşçılarının ülke topraklarını DAİŞ çetelerinden kurtardığına vurgu yapılan konuşmalarda, savaşçıların Türkiye işgalciliğini ve çetelerini de yeneceği belirtildi.

Konuşmaların ardından savaşçıların şahadet belgeleri Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed tarafından okunarak ailelerine teslim edildi. Törenin sonunda şehitlerin naaşları, sloganlar ve annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.