Cizre Fırtınası şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Serêkaniyê'de Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 10 savaşçı son yolculuklarına uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Savaşı aşamasında 24 Kasım günü şehit düşen savaşçılar son yolculuklarına uğurlandı. Serêkaniyê Şehitliği’nde uğurlanan şehitlerin isimleri şöyle: Mihemed Selim (Mêmetî), Ehmed Hemdan (Çekdar), Ehmed İsa (Cemal Reqa), Momar Yûsif (Xetab), Ebid Taha (Kendal), Cüneyt Abdullah, Ebdil Wehab (Ronî Serêkaniyê), Eymen El Mihemed (Zinar Reqqa), İsmail Mustafa (Seqir) ve Ehmed Himêdan (Çekdar Heleb).

'DERAZOR'U DA TERÖRDEN KURTARACAĞIZ'

Mesasim, YPG-YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Burada Şehit Aileleri Meclisi adına konuşma yapan Merwan Xelo, “Şehitlerimize, hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü verdik. Şehitler halkları için özgür yaşamı yaratmıştır” dedi.

YPG komutanlarından İsmail Memo da "Yakın bir zamanda Derazor’u da diğer kurtardığımız bölgelerdeki gibi terörden kurtaracağız. Edindiğimiz tüm kazanımlar kahraman şehitlerimizin sayesindedir" diye belirtti.

Konuşmaların ardından 10 şehide ait şahadet belgeleri Serêkaniyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ali Ferhan tarafından okundu ve ailelere teslim edildi.