Cizre Hamlesi: Son 24 saatte 23 çete öldürüldü

Fırat’ın doğusunu DAİŞ çetelerinin işgalinden kurtarmak amacıyla Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “terörü sona erdirme” aşamasında son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 23 çete öldürüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), DAIŞ çetelerinin Fırat Nehri doğusundaki son işgal alanlarına yönelik sürdürdüğü Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” aşamasının son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Yayımlanan bilanço açıklaması şöyle:

Baxoz: Bu cephede DAIŞ çeteleri ile yaşanan şiddetli çatışmaların ardından güçlerimiz 500 metre ilerledi. Çatışmalarda birçok çete üyesi öldürüldü. Bölgede 6 nokta kuran güçlerimiz, çetelere ait birçok silah ve cephaneliği de ele geçirdi.

Akşam saatlerinde de güçlerimiz tarafından çetelerin noktalarına yönelik eylem gerçekleştirildi. Eylemde birçok çete üyesi öldürülürken, bölgede cephanelikler de ele geçirildi. DAIŞ çetelerinin bölgede döşediği birçok mayın da etkisiz hale getirildi.

Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da son 24 saat içerisinde birçok noktayı hedef aldı.

Bu cephede ara ara yaşanan çatışmaların yanı sıra bölgeye top atışları yapılmaktadır.

Hecîn: Bölgede DAIŞ çeteleri ve güçlerimiz arasında yaşanan çatışmalar, saatlerce sürdü. Çeteler, çatışmada ellerindeki tüm ağır silahları kullandı. Çatışmalarda güçlerimizde hiçbir zarar yaşanmazken, öldürülen çete sayısı hakkında da net bir bilgiye ulaşılamadı.

Bölgedeki çatışmalar aralıklarla devam etmektedir.

Genel bilanço:

-23 terörist öldürüldü.

-Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları, çetelere ait noktaları 5 defa hedef aldı.

-Teröristlere ait 2 nokta imha edildi.

-Savaşçılarımız çetelere ait birçok silahı ele geçirdi.”