Cizre Hamlesinde son 24 saat içerisinde 23 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde son 24 saat içerisinde, yaşanan çatışmalar sonucunda 23 DAİŞ çete mensubunun öldürüldüğünü açıkladı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü bitirme savaşı”nın son 24 saat içerisinde yaşanan savaşın bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, şunları belirtti:

“Uluslararası Koalisyon’un hava saldırılarının yanı sıra, El Şefaa beldesinde savaşçılarımız teröristlerin üslerini hedef alan geniş çaplı bir operasyon başlatmıştır. Yaşanan şiddetli çatışmalar sonucu bölgedeki çete mensupları öldürülmüş, güçlerimiz 2 km daha ilerleyerek 24 yeni noktada konumlanmıştır.

Bir başka cephede devam eden operasyonlar sonucunda teröristlerle yaşanan çatışmalarda çete mensuplarından öldürülenler ve yaralananlar olmuştur. Savaşçılarımız 1.5 km ilerleyerek 35 yeni mevzide üslenmiştir.

Öte yandan mayın ve tuzaklama alanındaki uzman ekiplerimiz, bölgede çetelerin döşediği mayınları etkisiz hale getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Aynı cephenin bir başka noktasında yaşanan çatışmalar saatlerce sürmüş, çatışmalarda öldürülen ve yaralanan çete üyeleri olmuş, bazı çete mensupları da çatışma alanını terk ederek, kaçmıştır. Güçlerimiz bu alanda da 2 km ilerleyerek 14 yeni noktada yeni mevzilerinde üslenmiştir. Uluslararası Koalisyon Güçlerine ait savaş uçakları da çetelere ait bazı noktaları hedef almıştır.

Aynı cephenin bir başka noktasında da teröristler, güçlerimize espicino ve doçkaların da olduğu ağır ve hafif silahlarla saldırmış, savaşçılarımız saldırılara karşılık vermiştir. Yaşanan çatışmalar sonucu çete mensuplarının bazıları öldürülmüş bazıları ise yaralanmıştır. Çatışmalarda yaralanan bazı savaşçılarımız hastanede tedavi altına alınmıştır.

Bölgede arama-tarama faaliyetleri başlatan güçlerimiz, çok sayıda mayını da etkisiz hale getirmiştir.

Çatışmalar tüm cephelerde devam etmektedir.

Yaşanan çatışmalarda bazı arkadaşlarımız şehit olmuş, bazı arkadaşlarımız da yaralanmıştır.

Son 24 saatte yaşanan çatışmaların kısa bilançosu aşağıdaki gibidir:

-23 terörist öldürülmüştür.

-Teröristlere ait mayın imalathanesi ve yakıt deposunun da içinde bulunduğu 18 nokta imha edilmiştir.

-Uluslararası Koalisyon Güçlerine ait savaş uçakları 22 hava saldırısı düzenlemiştir.

-24 savaşçımız yaralanmıştır.

-6 savaşçımız şehadete ulaşmıştır.”