Cizre ve Derazor’daki aşiretler: Seferberlik ilan ediyoruz

İşgal saldırılarını kınayan, Cizre Bölgesi ve Derazor’daki aşiretler, "Gençlerimizle beraber Arap aşiretler olarak topraklarımızı korumak için seferberlik ilan ediyoruz" dedi.

İişgal saldırılarına ilişkin Cizre Bölgesi ve Derazor’daki aşiretler basın açıklaması yaptı. Hesekê Kantonu’na bağlı Şedade ilçesindeki QSD Şehit Brusk Akademisi önünde yapılan basın açıklaması, Cizre Bölgesi Aşiretler Meclisi Eşbaşkanı Silêman Derwîş tarafından okundu.

Açıklamada,  “Kürt, Arap, Müslüman, Hristiyan, Êzidî tüm halkları ve bölgeleri DAİŞ teröründen kurtaran QSD bugün yoğun saldırılara karşı direnmektedir. Türk devletinin gerçekleştirdiği bu saldırılar, DAİŞ’in yeniden canlanmasına neden olacağı için Suriyeli Arap aşiretleri tarafından kabul edilmemektedir.

Cizre Bölgesi ve Derazorlu aşiretler olarak devam eden askeri saldırıları kınıyor, siyasi bir çözüm bulunması ve saldırıların durması için uluslararası topluma çağrı yapıyoruz. Gençlerimizle beraber Arap aşiretler olarak topraklarımızı korumak için seferberlik ilan ediyoruz.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma, sessizliklerinden çıkmaya, Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye sınırında gerçekleştirmek istediği etnik soykırım saldırılarının önüne geçmeye davet ediyoruz” denildi.