Cûdî’de şehit olan Zagros için taziye ziyareti

Yüzlerce kişi, HPG gerillası Dilovan Umer’in (Serbest Zagros) ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Eşrefiyê ve Şêxmeqsûd Mahalleleri Şehit Aileleri Meclisi, 24 Mayıs’ta Cûdî bölgesinde şehit düşen HPG gerillası Dilovan Umer’in (Serbest Zagros) kimlik bilgilerini açıkladı.
Ailenin evinin önünde kurulan taziye çadırını siyasi parti temsilcileri, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Kongreya Star, iki mahallenin komün üyeleri ve yüzlerce kişi ziyaret etti.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Roşîn Mûsa, işgalci Türk devletinin ağır silahlarla ve savaş uçaklarıyla Kürdistan dağlarındaki HPG güçlerini hedef aldığını belirtti. İşgalci Türk devletinin amacının söz konusu bölgeleri işgal etmek ve Kürdistan’da hakimiyetini genişletmek olduğuna ancak gerillanın direnişi sayesinde bir karışı bile işgal edemeyeceğine dikkat çeken Roşîn Mûsa, “Özgür ve onurlu bir yaşam için şehitlerin izinden gideceğimizin sözünü veriyoruz. İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları karşısında gerillanın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI

Eşrefiyê ve Şêxmeqsûd mahalleleri Genel Meclis yöneticisi Zeyneb Mihemed, işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan ve Kürdistan dağlarındaki saldırılarına ilişkin konuştu. Kürt halkına birlik çağrısı yapan Mihemed, “Kürdistan topraklarındaki saldırılar karşısında durun” dedi.
Ardından söz alan Şehit Zagros’un kardeşi Rêvan Umer, “Kardeşimin şehadeti bizim için şeref ve onurdur. Kardeşim özgürlük ve onur için şehit düştü. Eğer kahramanlıklar ve şehadetler olmasaydı bugün özgür yaşayamazdık” ifadelerini kullandı.
KPC-Demokratik Komitesi üyesi Zîlan Şêxo, Şehit Zagros’un kimlik bilgilerini okuyarak ailesine teslim etti.