DAİŞ'in uyuyan hücrelerine operasyon

Dêrazor Askeri Meclisi, DAİŞ çetelerinin Dêrazor’daki uyuyan hücrelerine operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda çete mensubu etkisizleştirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) resmi sayfasında operasyona ilişkin yayımlanan açıklama şöyle:

“Dêrazor’da DAIŞ ve El-Kaide çetelerinin uyuyan hücreleri ile rejim güçlerine bağlı kimi kesimlerin son süreçte kentte hareketlilik içerisinde olduğu görüldü. Sivilleri hedef almayı amaçlayan bu çeteler, bombalı araç ve motosikletler ile döşedikleri mayınlar ile önceki dönemlerde birçok sivil ve askerin şehit olmasına sebep oldu.

Kent halkı ve bölgedeki aşiretlerin talebi üzerine bölgeyi çetelerden temizleme amacıyla kente bağlı köylerde operasyon başlattık. Operasyon biri Mergeda diğeri ise El-Besîra beldesinden olmak üzere iki koldan yürütüldü. Elde edilen önemli bilgiler çerçevesinde yürütülen operasyonda, yanlarında bomba yüklü araç, silah ve mayın bulunan birçok çete yakalandı ve malzemelerinin tümü imha edildi.

Dêrazor Askeri Meclisi tarafından yürütülen bu operasyon başarıyla tamamlanmıştır. Yakalanan çeteler yargı birimlerine teslim edilecektir.”