'DAİŞ'in yargılanması için uluslararası mahkeme kurulmalı'

QSD Basın Merkezi Bürosu yetkilisi Mustefa Bali, DAİŞ çetelerinin yargılanması için Rojava'da devletlerarası bir mahkemenin kurulması gerektiğini belirtti.

Dêrazor’da Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından dar bir alana sıkıştırılan DAİŞ çetelerine yönelik operasyonlar devam ediyor. QSD Basın Merkezi Bürosu yetkilisi Mustefa Bali, Dêrazor’da yaşananlara ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

DAİŞ'in sadece askeri örgüt olarak görülmesinin doğru olmadığını söyleyen Bali, "DAİŞ askeri olarak şu an son günlerini yaşıyor doğru ama DAİŞ'in tamamen sona ermesi için Suriye'de tamamen siyasi bir çözümün tesis edilmesi lazım" diye konuştu.

DAİŞ çetelerinin Türkiye'yi kendi bölgeleri olarak gördüğünü söyleyen Bali, "Aldığımız bilgilere göre de DAİŞ çeteleri kaçakçıların yolu ile Türkiye tarafına geçiyorlar. Oradan da Avrupa'ya gidiyorlar" dedi.

Tutuklu DAİŞ çetelerinin durumuna da değinen Bali, "Şuan DAİŞ çeteleri ve ailelerinin burada yargılanması için devletlerarası mahkeme ve cezaevlerinin kurulması gerekiyor. Çünkü DAİŞ çetelerinin bir çok devlet ile ilişkisi var" ifadelerini kullandı.