DAİŞ’ten kurtarılan Êzidî bir çocuk ailesine teslim edildi

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından çarşamba akşamı DAİŞ çetelerinden kurtarılan Erdewan (16) isimli Êzidî genç, Şengal’deki ailesine teslim edildi.

16 yaşındaki Êzidî çocuk Hol Kampı’nda DAİŞ çeteleri tarafından esir alınmıştı.  QSD, 26 Mayıs akşamı kampta düzenlediği operasyonda bir genci DAİŞ’in elinden kurtardı.

Erdewan, bu perşembe günü Êzidî Evi ve Êzidî Kadın Dayanışma Hareketi yardımıyla Şengal’deki ailesine teslim edildi.

Êzidî Kadın Dayanışma Hareketi Üyesi Rîham Hesen, “Irak hükümeti bizi görmezden gelmeye devam ediyor. Fakat fermandan itibaren bize yardım eden QSD, insanlarımızı aralıksız bir şekilde DAİŞ çetelerinden kurtarmayı sürdürüyor. QSD’ye teşekkür ediyoruz. Hareketimiz, Êzidî Evi ve QSD ile koordineli bir şekilde esirleri kurtarıp ailelerine teslim ediyor” dedi.

Rîham Hesen, “Irak hükümeti bize yardım etmek ve esirleri kurtarılması için ekip kurmak yerine önümüze engeller çıkarıyor. Êzidî topluluğu 7 yıldır esirlerini kurtarmak için büyük bir arayış içinde. Fakat arama yaptıkları yerler yanlış çıkıyor ve fermana neden olanların yanına gidiyorlar. Bu büyük bir yanlıştır ve halkımızın dikkatli olması gerekir” diye ekledi.