Dêra Zor’da 20 günde 1776 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Dêra Zor’un El-Behra beldesinin özgürleştirildiğini ve son 20 günde 1776 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

QSD Basın Merkezi Cizre Fırtınası Hamlesi’ne ilişkin resmi internet sitesinden açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

“QSD güçleri Dêra Zor Askeri Meclisi ile birlikte Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Dêra Zor’un doğusundaki El-Behra beldesini özgürleştirdi. DAİŞ’in önemli merkezlerinden bir olan El-Behra beldesinde çok sayıda cephane bulunuyordu ve sivillere yönelik birçok saldırıda buradan planlanıyordu. Güçlerimiz ilk etapta beldenin etrafında DAİŞ çeteleri ile çatışmalar yaşamış ve her türlü saldırılarını direnişle karşılamıştır.

Savaşçılarımız 20 gün devam eden çatışmalarda çetelere çok ağır darbeler vurdu. Beldenin her yanına döşenen mayınlara rağmen bölge özgürleştirildi. Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da destek verdiği El-Behra’nın özgürleştirilmesi operasyonun güçlerimiz, büyük bir miktarda silah ve cephane ele geçirmiştir.

20 gün devam eden çatışmalarda 1776 çete öldürülürken, 16 havan topu, 17 bomba yüklü araç, 8 doçka, dokça yüklü 14 araç, 24 kepçe, 3 bomba yükleme merkezi, 2 panzer, 5 keşif uçağı, 7 cephane yüklü motosiklet, 1 füze, 2 BMB tipi araç, 12 askeri araç, 1 obüs, 3 cephane yüklü araç ve 1 SPG9 aracı güçlerimizin eline geçmiştir.

Dêra Zor Askeri Meclisi tarafından Dêra Zor kırsalının özgürleştirilmesi amacıyla başlattığı operasyonlar sürüyor.”