Dêra Zor’da hava saldırısı: En az 26 DAİŞ’li öldü

Suriye’nin doğusundaki Dêra Zor’da DAİŞ çetelerine yönelik düzenlenen bir hava saldırısında en az 26 çete mensubunun öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Irak sınırı yakınlarındaki Susa beldesinde çevresinde DAİŞ çetelerine yönelik hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Gözlemevi, hava saldırısının Irak hava kuvvetleri mi yoksa uluslararası koalisyon tarafından mı düzenlendiğini bilmediklerini ifade etti.

Saldırıda en az 26 çete mensubunun öldürüldüğünü belirten Gözlemevi, bir önceki bilançosunda 28 sivilin öldüğünü duyurmuştu.

FRANSIZ GENERAL: DAİŞ BİR KAÇ HAFTA İÇİNDE YENİLECEK

Öte yandan DAİŞ karşıtı uluslararası koalisyonda Fransa’yı temsil eden general Frédéric Parisot, DAİŞ çetelerinin bir kaç hafta içerisine Suriye’nin doğusunda askeri olarak yenileceğini söyledi.

Parisot, “İki küçük alan kaldı ve rahatlıkla söyleyebilirim ki bir kaç hafta içerisinde DAİŞ operasyon alanımızda hiçbir toprağı kontrol etmeyecek” dedi. Fransız general, “En iyi tahminle, orta Fırat vadisindeki çatışmalar muhtemelen yaz sonunda sona erecek” diye ekledi.