Dêrazor'daki savaşçılar: Efrîn'e gideceğiz

Cizîr Fırtınası Hamlesi'nin sürdüren Dêrazor Askeri Meclisi savaşçıları, "Bir an önce Dêrazor'u bitirip Efrîn'e gitmek istiyoruz. Hepimiz Efrîn için hazırız" diyor.

Dêrazor Askeri Meclisi savaşçıları, Türk devletinin Efrîn'i işgal girişimiyle DAİŞ çetesine nefes aldırdığını ama buna rağmen Derâroz'da son geldiklerini ve Efrîn'e de gideceklerini söylüyor.

Dêrazor Askeri Meclisi Üyesi Muhip, uzun zamandır DAİŞ çetesine karşı savaştıklarını hatırlatarak, Dêrazor'un artık çetelerin kaybettiği ve bitme noktasına geldiği son yer olduğunu vurguluyor. "DAİŞ burada yenildi ve kaybediyor. Türk devleti Efrîn'e saldırarak çetelere nefes aldırıyor" diyen Muhip, aslından Efrîn'e saldıran çete elemanları arasında Dêrazor'dan ve diğer alanlardan kaçanların da olduğunu belirtiyor. Muhip, "Biz Dêrazor'dan sonra Efrîn'e gideceğiz" diyor.

HEPİMİZ GİTMEK İSTİYORUZ

Dêrazor Askeri Meclisi İmad, Dêrazor ve Reqa gibi Efrîn’in de kendi toprakları olduğunu ve asla vermeyeceklerini söylüyor. Ebu Haya ise şunları dile getiriyor: "Reqa'ya kadar onlarca alan gibi Dêrazor’u da özgürleştireceğiz. Buradaki tüm arkadaşlarımız bir an önce Dêrazor'u bitirip Efrin'e gitmek istiyor. Hepsi Efrîn için hazırdır. Çünkü Efrîn de Dêrazor gibi bizim toprağımızdır ve onu savunacağız."

Ebu Fadi, Türk devleti ile DAİŞ ve diğer çeteler arasında fark kalmadığını belirterek, QSD savaşçıları olarak sadece Reqa ve Dêrazor için savaşmadıklarını hatırlatıyor. Biz tüm Suriye toprağını savunmak için buradayız. Ebu Fadi, şunları ekliyor: "Efrîn de bizim toprağımızdır. Biz asla Efrîn’i bırakmayacağız. Türkiye ve çeteleri başaramayacak.”