Dêrik'te binler Türk devletine karşı yürüdü

Binlerce Dêrikli, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını yürüyüşle protesto etti.

Dêrik’te Şehit Aileleri Meclisi’nin çağrısı üzerine bir araya gelen binlerce kişi, kitlesel yürüyüş düzenleyerek Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto etti. Özgürlük Meydanı’nda başlayan yürüyüşe, kentteki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.
Yürüyüşte Türk devletinin işgal saldırılarında Güney Kürdistan’da şehit ettiği sivillerin posterlerinin yanı sıra Şehit Aileleri Meclisi bayrakları ve işgal saldırılarını kınayan pankartlar taşındı.

'KÜRT HALKININ İRADESİNİ KIRAMAYACAKLAR'

Kent sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği yürüyüş, Şehitler Meydanı’nda mitinge dönüştü. Burada konuşan Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Îbrahîm Feqe, “Türk devleti, Kürt halkının özgürlük, onur ve dil ve kimliğini korumadaki direniş iradesini kıramadı, kıramayacak” dedi.
Genç Kadın Birliği Üyesi Azî Berçem ise “Türk devleti ve çeteleri, Güney Kürdistan ve Rojava’da barbarca saldırılarda bulunuyor. Böylesi bir saldırıda birliğimizi güçlendirmeliyiz” diye konuştu. Berçem, genç kadınların işgalcilere karşı direniş öncüsü olacağını vurguladı.