Dêrik'te Onur Direnişi şehitleri uğurlandı

Derik'te binlerce kişi, Onur Direnişi şehitlerini uğurladı.

Dêrik ve ilçelerinden binlerce kişi, Onur Direnişi’nin 7 şehidini Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Binlerce kişi, Onur Direnişi şehitlerin cenazelerini Şehit Hogir Hastanesi’nden alarak uzun bir araç konvoyuyla Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

XELÎL: KAZANIMLARIMIZI KORUYACAĞIZ

Şehitlikte düzenlenen törende TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl, şehitlerin ailelerine taziye dileklerini iletti. Şehitlerin mücadelesine sahip çıkacaklarını söyleyen Xelîl, işgalcilerin vahşi saldırılarına karşı Onur Direnişi’nin birinci ayını geride bıraktığını belirterek, “İşgalci güçler bölgeye saldırmak için anlaştı. Amaçları, şehitlerimizin mücadelesiyle kazandığımız zaferleri ve kazanımları bertaraf etmektir” diye konuştu.

Xelîl, şöyle konuştu: "Halkımızın ve güçlerimizin şehitlerin izinde gerçekleştirdiği direniş, Kürdistan halkını tüm dünyada harekete geçirmiştir. Bunun üzerine bize saldırmakta anlaşan işgalci güçler ateşkes ilan etmiştir. Fakat işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları şu ana kadar da devam etmektedir. Niyetleri, ateşkes kararıyla halkların oluşturduğu baskıyı hafifletmek ve bölge halklarına karşı yapılan yanlışların üstünü örtmektir.

Şehitlerimizin mücadelesiyle edinilen kazanımları korumak için işgalci Türk devletinin saldırıları, bölge halkının savunulması ve siyasi çözüm için tartışmalarımız devam etmektedir. Biz savaş istemiyoruz ve kimseye savaş açmamışız. Yürüttüğümüz mücadele meşru savunma çerçevesindedir."

UPAC: GÖREVİMİZİ YAPACAĞIZ

Free Burma Rangers yöneticilerinden David Upac da törende yaptığı konuşmada, yıllardır büyük zorluklar içinde yaşayan bölge halklarına teşekkür etti ve ABD’nin Kuzey ve Doğu Suriye halklarına karşı ihanetinden dolayı üzgün olduğunu söyledi. Upac, "Kuzey ve Doğu Suriye halkları özgürlüğün sembolleridir. Bu nedenle Free Burma Rangers ekipleri olarak az sayıdaki üyelerimizle, hiçbir zaman teslim olmayacağımızı ve yaralıları tedavi görevimizi yerine getireceğimizi belirtiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından 7 şehide ait şehadet belgeleri okundu ve ailelere teslim edildi. Free Burma Rangers üyesi Zau Seng’in cenazesi de ülkesine gönderilmek üzere Şehit Hogir Hastanesi’ne sevk edildi.

ŞEHİTLER

Şehitlerin isimleri şöyle:

"Mihemed Sofî (Rohat Til Koçer), Emran Ali (Dêrsim Botan), Heyder El Cedû (Keder Berxwedan), Mehmûd Ehmed (Berxwedan), Hemdallah Arak (Masîro), Emîr Rindî (Ronî) ve Fehmî Şînkir (Derwîş) ile işgalci Türk devleti ve çetelerinin Til Temir’deki saldırısında şehit düşen Free Burma Rangers Üyesi Zau Seng."