Dersim, Bradost ve Batman’da gerilla eylemleri

HPG Dersim, Bradost ve Batman’da Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM)’in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

BRADOST

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

23 Mayıs günü saat 14.20’de güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Bradost bölgesindeki Evdilkovi tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler savaş uçakları ile Ermuş alanını bombalamıştır.

Aynı gün saat 16.10’da YJA Star güçlerimiz, yine Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. 3 koldan yoğun ateş altına alınan düşman mevziilerinde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Lêlîkan tepesi ve çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Yine aynı gün saat 18.30 ve 19.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki işgalcilere yönelik 2 eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemler tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

24 Mayıs günü saat 07.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Rahime tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür.

DERSİM

Şehit Ozan ve Şehit Roza Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 21 Mayıs günü saat 18.00’da Dersim’in Pülümür ilçesi yolunda işgalci Tc ordusuna ait, Ejder tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde zırhlı araç imha olmuş ve tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 2 asker ise ağır bir şekilde yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu çok sayıda zırhlı araç ile ölü ve yaralı askerleri Dersim merkeze kaldırmıştır.

Devrimci hamle kapsamında güçlerimiz 22 Mayıs günü saat 11.00’da yine Pülümür’e bağlı Kırmızı köprü karakolundaki askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

BATMAN

Güçlerimiz, 23 Mayıs günü saat 13.00’da Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Mişrita köyü yakınlarında yol kontrolü yapan kontralara karşı bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 kontra yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu Tımok köyü, Gırê Şex Fehrettin ve Gırê Manirê mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştır.

SİİRT’TE OPERASYON

23 Mayıs günü saat 08.00’da işgalci TC ordusu Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Cemevlerinde Karê, Gırê Qaç, Gırê Kezero ve Şehitlik alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Operasyon aynı gün saat 15.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir