Dirbesiyê’den kirli pazarlığa protesto

Türk işgalciliğini protesto için alanlara çıkan Dirbesiyê halkı, ABD Başkanı Donald Trump’ın, savaş suçları işleyip DAİŞ’i destekleyen Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ağırlamasına tepki gösterdi.

Kuzey-Doğu Suriye halkları, Türk işgalciliğine karşı direnen  çocuklarını; her gün düzenledikleri kitlesel gösterilerle de destekliyor. Dirbesiyê halkı da tüm bileşenleriyle alanlara çıkarak, hem Türk işgalciliğini hem de ABD-Türkiye kirli pazarlıklarını protesto etti.

ANF, protesto gösterisinin bazı katılımcılarıyla konuştu. Bir oğlu cephede bir kızı ise özgürlük saflarında olan Hamdiye Aliye Dawid, Erdoğan’ın Amerika’ya gidip ‘saygın bir devlet adamıymış gibi’ karşılanmasını kabullenemediklerini söyledi. Dwîd, “Şehitlerimizin, çocuklarımız ve savaşçılarımızın yanında olacağız. Erdoğan’ın yüzü kara çıkacak” dedi.

Fadil Hesan Mihammed ise bir aydan fazladır işgal saldırılarının sürdüğünü hatırlatarak, “12 bin şehide sahip bir halkız ve kanımızın son damlasına kadar bütün güçlerimizin  ve şehitlerimizin yanında duracağız” diye konuştu.

Nesrin Mele Said ise iki çocuğu cephede olan bir anne. Erdoğan’ın Kürt düşmanlığının sınırsızlığına işaret ederek, şunları ifade etti: “Evlerimizi talan ediyor, insanlarımızı katlediyor. Dünya devletlerini onu izlemesinden de cesaret alıyor. Trump’ın yanına bizim çocuklarımızın kanıyla gidip çıkar sağlamaya çalışıyor. Tek bir Kürt kalıncaya kadar da direneceğiz.”

Abdulbaqi Abdurrahman, Erdoğan’ın Washington’da ağırlanmasına öfkeli, “Erdoğan ve Trump’ın yaptığı bu görüşme, kirlidir. Bizleri kendi topraklarımızdan göç ettirmek istiyor. Toprak bizim toprağımız ve saldırılara boyun eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.