DKP/Birlik savaşçısı Ceren Güneş, Rojava’da şehit düştü

Devrimci Komünarlar Partisi/Birlik MK üyesi Ceren Güneş’in (Özge Aydın) Türk işgal saldırılarına karşı direniş sırasında şehit düştüğü açıklandı.

DKB/Birlik yaptığı yazılı açıklamada, MK üyesi Ceren Güneş’in 3 Kasım günü Serêkaniyê-Til Temir hattındaki savaş mevzilerinde direnirken “ölümsüzleştiğini” bildirdi.

Açıklamada, “Ceren Güneş, MLKP savaşçısı Demhat (Kerem Pehlivan) yoldaşımızla birlikte kurulu düzeninin faşist işgal hamlesine karşı; Türkiye halklarının, yalnız işgalin ve yağmacılığın destekçilerinden ibaret olmadığını göstermiş, halkların özgürlük ve kardeşlik değerlerinin bayrağı olmuştur” denildi.

Ceren Güneş’in Muğla’da, Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiği bilgisini paylaşan DKP Birlik, Güneş’in düzenin kendisine sunduğu kariyeri ve olanakları reddederek, devrimci tutum aldığını kaydetti.

Güneş’in geçen dört yılda tüm savaş cephelerinde yer aldığını belirten DKP /Birlik, “Menbiç savaşına katıldı. Rakka savaşında Enternasyonalist Özgürlük Taburu’nun (EÖT) komutanlığını yaptı. Rakka cephesinde, EÖT’nin karargâhını düşürmek için DAİŞ’in özel bir taktikle üç defa saldırdığı en sert savaşları, cesaretle yönetti” dedi.

Açıklama şu ifadelerle noktalandı: “Bu topraklara ölmek için gelmedi, ama ölümün üstüne yürümekte de tereddüt etmedi. Büyük hayalleri için geldi. Rojava’daki devrimci ve savaşçı birikimi, Türk faşizmine karşı taşımak için geldi. Ölüm onun yürüyüşünü durduramayacak. Türkiye gençliği, bu cesur devrimci kadının ideallerini gerçeğe dönüştürecektir.”