EÖT, şehitler Altunöz ve Aydın'ı andı

Enternasyonalist Özgürlük Taburu, şehit düşen savaşçılar Göze Altınöz ve Yasin Aydın'ı anarak, "Onların adımladığı yolu zafere ulaştıracağız" dedi.

Enternasyonalist Özgürlük Taburu (EÖT), bugün yazılı açıklama yaparak, Til Temir'de şehit düşen DKP/BÖG savaşçıları Göze Altunöz (Aynur Ada) ve Yasin Aydın'ı (İmran Fırtına) andı.

Açıklamada, "Rojava devrimini yok etme saldırısı ve bu saldırıya karşı örülen büyük karşı koyuş devam ediyor. Rojava halkları bu barbar saldırıya karşı büyük bedeller pahasına tarihsel bir direniş sergiliyor" denildi.

'İŞGALE KARŞI SAVAŞIN EN ÖNÜNDELERDİ'

"6 Kasım 2019 günü, iki cesur EÖT savaşçısı devrimin siperlerinde ölümsüzlüğe yürüdü" vurgusunda bulunulan açıklamada, "DKP/BÖG savaşçıları Göze Altunöz (Aynur Ada) ve Yasin Aydın (İmran Fırtına) yoldaşlar, Rojava devrimini savunma savaşımımızda Til Temir cephesinde ölümsüzleştiler" bilgisi verildi.

EÖT, "Yoldaşlarımız, işgal ve ilhak saldırısının ilk gününden itibaren savaşın en önündeydiler. EÖT’nin hareketli bir savaş grubunun içinde düşmana birçok darbe vurdular. Faşist Türk devleti ve onun beslediği çetelerin durdurulması ve geriletilmesinde pay sahibi oldular" diyerek, "Onların adımladığı yolu sonuna, zafere ulaştıracağız" mesajını verdi.