Efrîn’de 10 günde en az 37 sivil kaçırıldı

Türk devleti ve himayesindeki çeteler, işgal altındaki Efrîn’de iki sivili daha kaçırırken, bu sayı Eylül ayı başından bu yana en az 37'ye yükseldi.

İşgalci Türk ordusu ve çetelerinin 10 Eylül Salı günü Efrîn’in Qudê köyünden Fûad Bekir ve Heyfa Bekir adlı bir çifti kaçırdığı bildirildi. Kaçırılanların nereye götürüldükleri ve akıbetleri bilinmiyor.

Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar son aylarda boyutlandı. Kaçırma vakalarının yaşanmadığı gün yok gibi. Temmuz ayı başından bu yana yüzlerce kişi kaçırıldı. Temmuz ve Ağustos’ta kaçırılanların sayısının 500’den fazla olduğu bildiriliyor. ANF’nin hesaplarına göre Eylül ayı başından bu yana en az 37 kişi kaçırıldı. Gerçek sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

8 Eylül’de Türk ordusu ve çeteleri, Efrîn kent merkezine bağlı Cuqê köyünden en az 13 kişiyi kaçırdı.

7 Eylül’de Efrinli 2 sivil kaçırıldı, nereye götürüldükleri bilinmiyor.

6 Eylül günü Ankara rejimine bağlı çeteler Raco ilçesine bağlı Belîlko köyüne baskın düzenledi ve köyden 6 sivili kaçırdı.

5 Eylül günü Şêra ilçesine bağlı Qurtqelaq Köyü’nde gece saatlerinde aynı aileden 4 sivili kaçırıldı.

3 Eylül’de işgalciler Efrîn’in Ciwêq köyünden biri kadın olmak üzere 10 sivil kaçırıldı.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.