Efrîn’de 24 saatte en az 30 çete öldürüldü

Efrîn’deki savaşın son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, bölgede devam eden şiddetli çatışmalarda en az 30 çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgalci Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Efrîn’e yönelik işgal girişimi karşısında sergilenen Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı.

Türk devleti ve bağlı terör gruplarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin aldığı ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik barbarca saldırılarını sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, QSD güçlerinin katliam tehditleri karşısında halkları korumak için öz savunma direnişinde bulunmak zorunda kaldığı vurgulandı. Bilanço açıklaması şu şekilde:

“EFRÎN KENT MERKEZİ

İşgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının Efrîn’in mahallelerine yönelik bombardımanları devam etti. Dün yapılan bombardıman Avrîn Hastanesi Çocuk polikliniği hedef alındı.

CİNDİRÊSÊ

Cindirêsê cephesinde Satiya köyü başta olmak üzere cephedeki tüm köylerde güçlerimiz ile işgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. İşgalci ordu ve çeteleri ayrıca ellerindeki tüm ağır silahlarla bölgeye yönelik bombardımanları sürdürdü.

BİLBİLÊ

Bilbilê ilçesine bağlı tüm köylerde işgalci ordu ve bağlı çeteleri ile güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmaların yanı sıra işgalci ordu savaş uçaklar ile bölgeyi bombaladı. Bêlê köyüne yönelik yoğun bombardıman gerçekleştirildi. Bu cephede dün yaşanan çatışmalarda en az 19 çete üyesi öldürüldü.

ŞİYÊ

Dünden bu yana Mişkê, Mixara ve Çeqmaqa köylerinde güçlerimiz ve işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. Burada yaşanan çatışmalarda en az 11 çetenin öldürüldüğü tespit edilmiştir. Bu köyler işgalci ordu ve çeteleri tarafından savaş uçakları ve ağır silahlarla bombalandı.”