Efrîn’de 6 işgalci öldürüldü

YPG Basın-İrtibat Merkezi, 6 Ağustos’ta Efrîn’de işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik düzenlenen eylemlerde 6 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın-İrtibat Merkezi’ne göre Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylem Efrîn kent merkezi ve ilçelerinde gerçekleşti. Efrîn kent merkezi, Şêrawa ve Cindirês ilçelerinde düzenlenen eylemlerde 6 çete mensubu ve askerin öldüğü, 10’unun yaralandığı bildirildi.

YPG’nin eylemlere ilişkin detaylı açıklaması şöyle:

“6 Ağustos tarihinde birliklerimiz Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Kebaşîn ve Birc Heyder köyleri arasındaki alanda Feylaq Şam çete grubuna ait bir askeri araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde araç imha edilirken bir terörist de öldürülmüştür.

Aynı gün birliklerimiz Efrîn şehir merkezi ve Cindirêsê ilçeleri arasında işgalci Türk ordusuna ait bir zırhlı aracı hedef almıştır. Aracın tümden imha edildiği eylem sonucunda en az 2 askerin öldürüldüğü ve 3’ünün de yaralandığı tespit edilmiştir.

Aynı gün güçlerimiz Efrîn şehir merkezinde işgalci Türk ordusu tarafından oluşturulan sözde polis gücüne yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 3 terörist öldürülürken 7’si de yaralanmıştır.

5 ve 6 Ağustos tarihleri arasında işgalci Türk ordusu, çete gruplarının ve hava desteğinin de katılımıyla Raco, Bilbilê ve Şiyê kırsalında kapsamlı bir operasyon başlatmış, operasyon kısa süre sonra sonuçsuz bir biçimde geri çekilmiştir.”