Efrîn’de bir çete öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk devletine bağlı Ehrar El Şam üyesi bir çeteye yönelik ‘intikam eylemi’ gerçekleştirildiğini duyurdu.

HRE tarafından yapılan yazılı açıklamada, HRE’li bir savaşçının şehit olmasına neden olan işgalci Türk devletine bağlı Ehrar El Şam üyesi Ebu Eymen adlı çeteye yönelik suikast eylemi gerçekleştirildiği ve ‘intikam’ eylemi sonucu çetenin öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı:

“Efrîn ve çevresindeki işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çetelere yönelik güçlerimizce düzenlenen etkili eylemler devam etmektedir. Güçlerimiz tarafından Ehrar El Şam adlı çete grubunun üyelerine yönelik etkili bir eylem gerçekleştirilmiştir.

13 Temmuz tarihinde Efrîn’in Şera ilçesinde işgalci Türk ordusu güdümlü Ehrar El Şam adlı çete grubunun üyesine yönelik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen özel bir suikast eylemi sonucunda Ebu Eymen adlı işgalci terörist üyesi öldürülmüştür. Düzenlenen bu intikam eylemi, şehit düşen yoldaşımızın şehadetine sebebiyet veren ve cenazesi ile oynayan Ebu Eymen adlı işgalci teröriste yönelik bir intikam eylemidir.

Efrîn Kurtuluş Güçleri olarak, işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarının Efrîn bölgesinde gerçekleştirdikleri insanlık dışı ve terör uygulamalarının mutlaka hesabını sorarak intikamı alacağımızı önemle belirtiyoruz.”