Efrîn’de dört eylemde 10 işgalci öldürüldü

YPG savaşçılarının, 19-21 Eylül tarihlerinde Efrîn kent merkezi ve iki ilçesinde düzenlediği eylemlerde 10 işgalcinin öldürüldüğü bildirildi.

YPG Basın İrtibat Merkezi, eylemlerin kent merkezi ile Cindirês, Şera ve Mabeta ilçelerinde düzenlendiğini bildirildi.

19-21 Eylül tarihleri arasında dört farklı eylem düzenlendiğini ifade eden YPG, Efrîn kent merkezinde 2, Mabeta’da 4, Şera’da 3 ve Cindirês’te 1 çete mensubunun öldürüldüğü bilgisini verdi. Ölenlerden ikisinin Türk askeri olduğu kaydedildi.

YPG’nin açıklamasında eylemlere ilişkin şu detaylar yer aldı:

"19 Eylül tarihinde güçlerimiz Efrîn şehir merkezinde işgalci Türk askerlerine ait bir askeri araca yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 2 asker öldürülürken bir çoğu yaralanmıştır.

20 Eylül günü birliklerimiz Efrîn’in Mabeta ilçesine bağlı Gazê ve gundê Mezin köyleri arasında Feylaq Şam isimli çete grubuna ait bir askeri araca yönelik eylem gerçekleştirmişlerdir. Eylem sonucunda 4 çete üyesi öldürülmüş, 2 çete üyesi yaralanmıştır.

21 Eylül günü güçlerimiz Cindirêsê ilçesine bağlı Xezawî ve Îska köyleri arasında Feylaq Şam çete grubuna ait T55 tipi tanka yönelik eylem düzenlemişlerdir. Eylem sonucunda tank imha edilirken, 1 çete unsuru da öldürülmüştür.

20 Eylül günü Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Xalta ve Gobelê köyleri mevkiinde yapılan bir eylemle 2 işgalci Türk askerinin öldürüldüğünü kamuoyuna duyurmuştuk. Elde ettiğimiz yeni bilgiler neticesinde söz konusu eylem sonucunda 3 askerin öldürüldüğünü, 2’sinin de yaralandığını doğrulamış bulunmaktayız.”

http://www.ypgrojava.org/Efr%C3%AEn%E2%80%99de-7-%C3%A7ete-%C3%BCyesi-%C3%B6ld%C3%BCr%C3%BCld%C3%BC