Efrîn’de en az 7 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, 23-25 Şubat tarihlerinde Efrîn’de düzenlenen eylemlerde 7 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri, 24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen eylemlerde 4 işgalcinin öldürüldüğünü belirtti. Ayrıca daha önce yapılan bir açıklamada Şêrawa’da gerçekleştirilen eylemde yaralı oldukları belirtilen 3 işgalcinin de öldürüldüğü bilgisinin netleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Efrîn ve çevresinde işgalci konumda olan Türk devleti ve güdümündeki çete gruplarına yönelik savaşçılarımızın düzenlediği etkili eylemler çerçevesinde;

24 Şubat tarihinde Efrîn merkeze bağlı Qeretepe köyü yolu üzerinde işgalci Türk devletine bağlı teröristlerin içerisinde bulunduğu bir otobüs savaşçılarımız tarafından hedef alınmıştır. Hedeflenen araç yakılarak imha edilirken, eylemde ölü ve yaralı düşman olmakla birlikte net bir bilgi elde edilememiştir.

25 Şubat günü savaşçılarımız Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Nebi Hori köyü yolu üzerinde Qewat El Nuxbe teröristlerinin bulunduğu kontrol noktasına yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylemde savaşçılarımız ile teröristler arasında çatışmalar yaşanmış ve bu çatışmalar sonucunda 4 terörist öldürülmüştür.

24 Şubat tarihli açıklamamızda, 23 Şubat günü savaşçılarımızın Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Basufanê ve Birc Heyder köyleri arasındaki yol güzergahı üzerinde Firqet El Hemzat teröristlerini taşıyan askeri bir aracı hedef alarak sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini ve düzenlenen eylem sonucunda 3 teröristin ağır bir şekilde yaralandığını belirtmiştik. Düzenlenen bu eylemde ağır yaralanan 3 teröristin öldüğü bilgisi netleştirilmiştir.”