Efrîn’de iki ev askeri üs ve işkence merkezine dönüştürüldü

İşgalci Türk devleti Efrîn’in Baflûrê ve Metîna köylerindeki iki evi askeri üsse dönüştürürken, Ziyaret köyünde de bir genci kaçırdı.

ANHA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre Türk devletinin işgal altındaki Efrîn’de oluşturduğu suç kriminal “Askeri polis” yapılanması, Ağustos ayının başında Şêrewa ilçesine bağlı Ziyaret köyünde bir genci Ezaz’a kaçırdı. Gencin akıbeti bilinmiyor.

Baflûrê köyünde ise Türk istihbaratının emriyle Ehmed Emûnê isimli köylünün evine el konulduğu ve askeri üsse dönüştürdüğü bildirildi.

Çete yapılanmasının Ehmed Emûnê’yi evinden kovarak, evinin her yanını beton bloklarla kapladığı ve Türk bayrağını öğrenildi.

Benzer şekilde Şêrewa ilçe merkezi ile Metîna köyü arasındaki yolda bulunan bir evin de askeri üsse dönüştürülerek, Sultan Murat isimli çete grubuna teslim edildiği belirtildi.  Bu evin Hec Menan isimli köylüye ait olduğu bildirildi.

Bu evin bölgenin en korkunç cezaevlerinden birine dönüştürüldüğü ifade ediliyor. Kaçırılan insanların burada işkence edildikten sonra Türkiye’ye gönderildiği bildiriliyor.