Efrin’de işgalciler vuruldu

YPG Basın Merkezi, 30 ile 31 Mayıs tarihlerinde işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı düzenledikleri eylemlerin bilançosunu açıkladı.

YPG açıklamasında, çok sayıda işgalcinin öldürüldüğü ve üç savaşçının ise şehit düştüğü bildirildi.

YPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

“Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz işgalci Türk ordu güçleri ve teröristlerine ağır darbeler vurmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda güçlerimiz geçen iki gün içerisinde işgalci Türk ordu güçlerinin askeri üslerine baskın eylemleri düzenlemiş, eylemler sonucunda pek çok asker ve çete öldürülmüştür.

ÇOK SAYIDA İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Qurtqulak köyünde güçlerimiz tarafından dün gece işgalci Türk ordusunun üs noktasına yönelik düzenlenen eylemde, ikisi net olarak tespit edilen çok sayıda asker ve çete öldürülmüştür.

Güçlerimiz dün saat 15:00’da Efrîn şehir merkezinin 7 kilometre doğusundaki Meryemîn köyü civarında bulunan bir üs noktasına yönelik etkili bir eylem düzenlemiştir. Yoğun bir çatışmaya dönüşüp yaklaşık 45 dakika devam eden eylem sonucu işgalci Türk ordusunun çok sayıda kayıp verdiği tespit edilmiştir.

ÜÇ SAVAŞÇI ŞEHİT DÜŞTÜ

Her iki eylemde 3 yoldaşımız, son mermilerine kadar savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Şehitlerimizin kimlik bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”