Efrîn’de onbinler işgalcilere meydan okudu

Türk devletinin bombardımanları altındaki Efrîn’de onbinlerce kişi sokaklara çıkarak işgalcilere meydan okudu.

Kuzey Suriye’nin farklı merkezleri ile Güney Kürdistan ve Şengal’den gelen binlerce kişi Efrîn sakinleriyle birlikte alanlara çıktı. Kent merkezinde toplanan onbinlerce kişi Newroz kavşağında yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posterleri, YPG, YPJ ve QSD bayrakları taşındı. Kitle ayrıca “Çocukların katledilmesine hayır” yazılı pankartlar açarken, direnişte hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı.

“Yaşasın Efrîn direnişi” ile “Katil Erdoğan” sloganlarının sık sık atıldığı yürüyüş, Dersim Hastanesi önünde mitinge dönüştü.

Mitingde Efrîn Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Osman Şêx Îsa, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Selum, Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkanı Farûq Maşî, Kobane Kantonu TEV-DEM Eşbaşkanı Eyîşe Efendî, Reqa Sivil Meclisi adına Xaliya Kiçwan, Şengal Meclisi adına Hec Mîrza, Cizre Özerk Yönetimi adına Kenan Berekat, Dêra Zor Sivil Meclisi Mihemed El-Finan, Tebqa Sivil Meclisi Ehmed Hesen Salih ve Süryani Halklar adına Ebdullehd Goriye birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarda Efrîn direnişi selamlanırken, Türk devletinin işgal saldırıları ve işlediği insanlığa karşı suçlar kınandı. Konuşmalarda uluslararası güçleri ve insani örgütlerden Türk devletinin sivil katliamlarına karşı sessizliklerini bozmaları istendi.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Selum, Kuzey Suriye halklarının Çağın Direnişi’ne olan desteğini gören Erdoğan’ın barbarca saldırılarını yoğunlaştırdığını belirtti.

El-Selum, “Kuzey Suriye yaratılan demokratik yaşam, halkların birliği ile garanti alınmıştır. Erdoğan saldırıları ile sadece sivilleri değil halkların bu birlikteliğini hedef almaktadır” dedi.