Efrîn'de savaş suçları ve doğa talanı sürüyor

Türk işgali altındaki Efrîn'de iki sivil daha kaçırılırken, zeytin ağaçları Türkiye'de satılmak üzere kesildi.

Türk devletine bağlı çeteler fidye için yeniden sivilleri kaçırdı. Mabata ilçesine bağlı Şitka köyünde 26 Eylül günü Kemal Muhammad Hamid Zeno (40) ve Walid Muhammad Zeno (35) adlı iki sivil kaçırıldı.

Sivillerin serbest bırakılması için ailelerinden 150 bin Suriye lirası fidye istendiği öğrenildi.

Türk devleti bir gün sonra, 27 Eylül günü Şiyê ilçesine bağlı Hêkêçê Köyü’nde, Mihemed Silêman İbrahim isimli sivile ait yüze yakın zeytin ağacını kesti. İşgalcilerin Efrîn’de zeytin ağaçları başta olmak üzere bölgedeki ağaçları kesip Türkiye’deki tüccarlara sattığı bildiriliyor.

Savaş suçları ve talan sistematik bir şekilde neredeyse günlük olarak işleniyor.

İşgalci devlet 23 Eylül günü de Efrîn’in Eşrefiye Mahallesi’nde Zeynep isimli kadını kaçırmış, kadının evinde bulunan 2 bin 500 doları da çalmıştı.

18 Eylül'de Raco ilçesinin Qasim köyünde yaşayan Meryem Evdik Şêxo adlı genç bir kadın, 16 Eylül'de Cindirês ilçesinde yaşayan Murad Abdurrahman Reşîd (25) adlı sivil kaçırılmıştı.

Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'de işgal ettiği alanlarda sistematik olarak savaş ve insanlığa karşı suçlar işliyor. Siviller çoğunlukla fidye talebiyle kaçırılıyor. Son yıllarda binlerce kişi bu şekilde kaçırıldı, işkence gördü, bazıları vahşice infaz edildi, bazılarından da halen haber alınamıyor.