Efrîn’de sivillerin kaçırılmadığı gün yok

Türk ordusu ve himayesindeki çeteler işgal altındaki Efrîn’in Mabata ilçesinde fidye için bir sivili daha kaçırdı. Son 19 günün bilançosu, her gün ortalama 5 kişinin kaçırıldığını gösteriyor.

Yerel kaynaklara göre Mabata ilçesinin Mamele köyü nüfusuna kayıtlı Kawa Mihemed isimli sivil, 19 Eylül Perşembe günü işgalciler tarafından kaçırıldı.

Mihemed’in, Raco-Mabata yolu üzerindeki Amare köyündeki kontrol noktasında, Ehrar El Şerqiya adlı çete grubu tarafından kaçırıldığı bildirildi.

Mihemed’in nereye götürüldüğü bilinmezken, ailesinden 200 bin Suriye lirası fidye istendiği öğrenildi.

19 GÜNDE 101 KİŞİ KAÇIRILDI

ANHA ajansına göre Türk devleti ve çeteleri, son 2 ayda 140’a yakın Efrînli sivili kaçırdı. ANF’nin yerel kaynaklardan gelen haberlere dayanarak oluşturduğu bilançoya göre, 16-19 Eylül tarihleri arasında en az 24 kişi kaçırılırken, Eylül ayı başından bu yana kaçırılanların sayısı 101’e yükseldi. Bu da her gün en az 5 kişinin kaçırıldığı anlamına geliyor. Gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar son aylarda boyutlandı. Kaçırma vakalarının yaşanmadığı gün yok gibi.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.