Efrîn’de son 24 saatte 21 çete, 11 işgalci asker öldürüldü

QSD 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamada, 21 Ehrar El-Şerqiyê ve 11 işgalci Türk askerinin öldürüldüğünü belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Efrîn’e yönelik işgal girişiminde bulunan Türk devleti ve bağlı terör grupları ile QSD savaşçıları arasında son 24 saatte yaşanan savaşın bilançosunu açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Basın merkezimiz dün (10 Şubat) yaşanan çatışmaların bilançosunu cephelerden teyitli bilgiler gelmeden önce paylaşmıştır. Yapılan açıklamanın ardından açıklamada yer alması gereken daha geniş bilgiler elimize ulaştı.

Güçlerimiz Reco cephesinde son 24 saatte yaşanan çatışmalarda Ehrar El-Şerqiyê Taburu’na bağlı 21 terörist ve işgalci Türk ordusunun 11 askerinin öldürüldüğünü teyit etti. Öte yandan Şiyê cephesinde askeri bir araç imha edilmiş ve araçta bulunan 4 askerin öldüğü teyit edilmiştir.

Cındırêsê cephesindeki çatışmalarda ise 11 terörist öldürülmüş ve 15 teröristte yaralanmıştır.

Son 24 saate ait geniş bilgiler şu şekildedir:

RACO

Raco cephesi dünden bu basın bülteninin hazırlandığı ana kadar savaş uçakları ile bombalanmaktadır. Dün helikopterin düşürüldüğü Qude köyüne yönelik yoğun saldırılar gerçekleştirilmiş ve güçlerimiz ile işgalci ordu arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yine Xelil Gulko köyü saat 16:00 sularında savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Aynı süre zarfında Hec Cemala, Moseka, Kurrê, Şadıya ve Bılêlka köylerine yönelik savaş uçakları ile bombardımanda bulunulmuş ve sivil yaşam alanlarına yönelik bu saldırılarda yurttaşlara ait evler zarar görmüştür. Bombardımanın hedefi olan bu evlerde sivillerin olduğu ihtimali yüksektir ancak hava hareketi nedeniyle ambulans bu bölgeye gidip gerekli incelemeleri yapamamaktadır.

CİNDİRÊS

Dün saat 16:00 sularında Dêr Belutê köyüne yönelik savaş uçakları ile bombardıman yapılmış ve aynı bölgede güçlerimiz ile işgalci ordu ve bağlı terör grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.

Bu bölgedeki çatışmalar geçen her dakika şiddetlenmiş ve Hemam ve Hec İskender köylerini de kapsayacak şekilde geniş bir araziye yayılmıştır. Çatışmalar gecenin ileri saatlerine kadar devam etmiştir. Savaş uçakları da bu köy merkezlerini hedef alarak bombalamıştır. Dün gece saat 23:00 sularında Kefer Sefrê köyü de savaş uçakları ile bombalanmıştır. Yine terör grupları ağır silahlar ile Keferdelê köyünü hedef almıştır.

Dêr Belut, Hemam ve Hec İskender köylerindeki çatışmaların şiddeti gece saatlerinde azalmış ve saldırganlar büyük zayiat vermiştir. Hec İskender köyünde de sabah saat 09:00 sularında çatışmalar tekrar başlamış ve savaş uçakları tarafından Axçelê ve Baflurê köylerini sabah saatlerinden bu yana bombalamaktadır.

ŞİYÊ

Dün saat 15:00 sularında güçlerimiz düşman panzerini hedef alarak, imha etmiş ve içerisindeki 4 asker ölmüştür. Hec Bilal köyü civarında güçlerimiz ve saldırganlar arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etmiştir.

Qermitlıq köyü de işgalci ordu tarafından top atışları ile bombalanmıştır.

ŞERA

Baflunê, Ereb Wêran ve Dêrsiwan köylerine yönelik savaş uçakları ile yapılan bombardımanlar saat 23:00’a kadar devam etmiştir. Sabah saat 05:30 civarlarında aynı köyler tekrardan savaş uçakları tarafından bombalanmış ve ardından bölgede güçlerimiz ile işgalci güçler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda düşman güçleri büyük zayiat vermiştir. Savaşçılarımız cenazeleri halen bölgede bulunan 9 çetenin silahını kaldırmıştır. Bu bölgedeki çatışmalar halen devam etmektedir.

MABETA

Mabeta ilçesi kırsalı işgalci ordu tarafından yapılan top atışları ile aralıksız bombalanmaktadır.

İşgalci orduya ait savaş uçakları halen Efrîn bölgesi üzerinde uçmaktadır.”