Efrîn’de Türk ordusu ve çetelerinin insanlık suçları sürüyor

Efrîn İnsan Hakları Örgütü, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’de bir sivili kaçırdığını, zeytin yetiştiricilerini haraca bağladığını ve birçok yerde zeytin ağaçlarının söküldüğünü açıkladı.


Efrîn'de işlenen suçalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Cebhet El Şamiye çetelerinin 35 yaşında ve Cindirêsê'nin Dêwa köyünden Mistefa Hemod adlı bir sivili kaçırıldığı bildirildi. 

ÇETELER ZEYTİN ÜRETİCİLERİNİ HARACA BAĞLADI

Seed Bin Ebî Wekas adlı çete grubunun da Şiyê ilçesine bağlı Merwaniyê köyünde zeytin üreticilerini 100 dolar haraca bağladığını kaydene örgüt, Emşat adlı çete grubunun da Qermitliq köyünde her zeytin ağacı için 8 dolar haraç aldığı, toplanan zeytinlerin yüzde 15’i oranında çetelere haraç ödenmesinin zorunlu kılındığı kaydedildi.

ZEYTİN AĞACI KATLİAMI SÜRÜYOR

Yine Merwaniyê köyünde Seed Bin Ebî Weqas çetelerinin 2 bin 800 zeytin ağacını kestiği belirtildi. Zeytinleri kesilen çiftçilerin isimleri şöyle: Mikail Bakır Mistefa (200 ağaç), Mihemed Bakır Mistefa (180 ağaç), Sibhi Bakir Mistefa (140 ağaç), İsrafil Bakir Mistefa (300 ağaç), Heci Mihemed Mistefa (1000 ağaç) ve Cebrail Bakır Mistefa (1000 ağaç).