Efrîn’de zehirli gaz incelemesi tamamlandı

Türk işgal güçlerinin Cuma günü Efrîn’de kullandığı belirtilen zehirli gazlara ilişkin inceleme tamamlandı. Pazar günü Efrînli doktorlar açıklamada bulunacak.

Efrîn’in Şiyê ilçesine bağlı Erendê köyüne yapılan saldırıda 6 sivil hastaneye kaldırılmıştı. Yaralılardaki semptomlardan zehirli gaza maruz kalmış olabilecekleri belirtilmişti. Avrin hastanesi doktorları hastalara ilişkin yapılan incelemenin tamamlandığını bildirdi

Efrin Sağlık Meclisi, saldırıda zehirli gaz kullanılıp kullanılmadığına dair Pazar günü bir açıklamada bulunacaklarını duyurdu. Açıklama yerel saatle 12.30’da yapılacak.

Demorkatik Suriye Güçleri de Cumartesi günü yaptığı bir açıklamada zehirli gazlar kullanıldığını bildirmişti. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı: "İşgalci ordu ve bağlı terör grupları Erendê köyüne yönelik ağır saldırılarda bulundu. Türk devletinin bu saldırılarında zehirli gazlar kullandığından şüpheleniliyor. Bu saldırılardan etkilenen çok sayıda sivil Avrîn Hastanesi’nde tedavi altında alındı. Uluslararası toplum bu saldırılar karşısında sessiz kalmaktadır."