Efrin’deki Çağın Direnişi 22’nci günde: CANLI BLOG

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırılarında 22'inci gün. ANF canlı blogu içerisinde gün içinde Efrin'de yaşanan tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

22:19

İşgalci Türk ordusu Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Baflune ve Ereb Wêran köyleri ile Cindirês ilçesinin Kefersefre köyü ve bölgesi ile Mabeta ilçesinin köylerine yönelik obüs saldırısı yapıyor.

20:41

YPG Basın Merkezi sitesinde yaptığı açıklamasında, Elişer Serhed’in Cindires’de işgalci Türk ordusu ve komutası altındaki terörist grupların saldırılarına karşı direnişi takip ederken yaralandığı ve Avrin hastanesinde tedavi altına alındığını belirtti.

19:16

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Ereb Weran köyüne yönelik düzenlediği saldırı sonucunda bir sivil daha şehit düştü.

17:23

Minbic’in kuzeyindeki Sacur Nehrinde, Minbic Askeri Meclisi ile işgalci Türk çeteleri arasında çatışma çıktı.

15:46

Günün bilançosu: Bir helikopter, bir panzer imha edildi

Demokratik Suriye Güçleri Basın Merkezi, Efrîn kantonunda son 24 saat içerisinde yaşanan savaşın bilançosunu açıkladı. Buna göre bir helikopter ve bir panzer imha edildi.

 

15:45

Reco ve Cindires’te iki köye hava saldırısı

Türk savaş uçakları Raco’nun Xelil köyü ve Cindires’in Dir Belut köyü çevresini bombaladı. Türk devletinin alandaki bombardımanı sürerken, Dir Belut köyü çevresinde QSD savaşçıları ile işgal ordusu ve çeteleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

14:13

İşte Efrîn’de düşürülen helikopterin görüntüleri

YPG savaşçıları Efrîn’in Reco bölgesinde bir Türk helikopterini düşürdü. En az iki asker öldü.

 

13:23

YPG bir Türk helikopterini düşürdü, Erdoğan itiraf etti

YPG savaşçıları Efrîn’in Raco bölgesinin Qude köyünde işgalci Türk ordusuna ait helikopteri düşürdü.

 

İşgal güçler, Efrin'e yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Kent merkez ve tüm ilçeler hava saldırıları ve top atışlarının hedefi oluyor. Sivil yerleşim alanları bu saldırıların temel hedefi olarak sistematik bir şekilde bombalanıyor. Sınır bölgelerindeki köylerin etrafında şiddetli çatışmalar var. Türk güçleri ve örgütlediği çeteler, ağır kayıplar vermeye devam ediyor. 

12:55

Efrînliler yaşamını yitiren 14 savaşçıyı uğurladı

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin saldırılarda yaşamını yitiren 14 YPG/YPJ savaşçısı kentte düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

12:36

Şiyê'de bir Türk panzeri daha imha edildi

Efrîn'in Şiyê ilçesinde Türk ordusuna ait bir panzer daha imha edildi. 

 

12:09

Efrîn'de su istasyonu bombalandı

Türk devleti Efrîn'in Şera ilçesine bağlı Metina köyünde su arıtma tesisini bombaladı. Saldırının detayları hakkında henüz bilgi alınamadı. Türk devleti ve çeteleri, sivilleri ve sivil alt yapıları sistematik bir şekilde hedefleyerek savaş suçları işliyor. 

11:26

Savaş uçakları Efrin Kantonu üzerinde dolaşıyor

Türk savaş uçakları bir kez daha Efrîn kenti ve ilçeleri üzerinde dolaşıyor.

 

 

 

09:44

Türk devleti Musankê köyüne obüslerle saldırdı

İşgalci Türk ordusu ve emrindeki çeteler Efrin merkeze bağlı Musankê köyüne obüslerle saldırdı. Daha detaylı bilgiye henüz ulaşılamadı. 

09:37

39 Fransız senatörden hükümete 'Efrin' çağrısı

 

09:20

Savaş suçu: Cindirês’te bir mahallede 200 ev yıkıldı

Efrin’in Cindirês ilçesini havadan bombalayan Türk işgal güçleri bir mahallede en az 200 evi yerle bir etti.

 

09:19

Bilbile ve Raco'ya bağlı iki köyde şiddetli çatışmalar

Efrin kantonunda yer alan Raco ve Bilbile ilçelerine bağlı iki köyün çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

 

09:19

Güvenlik Konseyi Suriye’de 30 günlük ateşkes isteyecek

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’de insani yardım amacıyla 30 günlük ateşkes öngören bir karar tasarını inceliyor.

 

09:18

Savaş uçakları Efrin üzerinde uçuyor

Türk savaş uçakları yüzbinlerce kişinin yaşadığı sivil yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor.

20 Ocak’tan bu yana işgal saldırılarına maruz kalan Efrin üzerinde savaş uçakları yeniden dolaşıyor.

Alınan bilgilere göre Efrin merkezi ve tüm ilçelerinde gece saatlerinden itibaren savaş uçakları uçmaya başladı. Sabah erken saatlerde de hava hareketliliği yaşandı.

09:17

Türk devletinin Efrin’deki katliamları dünya basınında…

Türk devletinin Efrîn’i işgal girişimi ve yaptığı katliamlar dünya basınında görülmeye devam ederken, birçok analiz ve yorumda da savaşın nedenleri ve gelecekte yaşanabilecekler irdelendi.

 

09:17

Avrupa'da Kürtler ayakta: Efrîn için direnmeye devam edeceğiz

Türk devletinin Efrîn'e yönelik 20 Ocak'ta başlattığı işgal girişimine karşı alanlara çıkan Avrupa'daki Kürdistanlılar Efrîn için direnmeye devam edeceklerini belirtti.

 

09:16

Türk savaş uçakları, Bilbile ve Qestele Xidiriya’yı bombalıyor

Türk savaş uçakları Efrin’in Bilbile ilçesi ve çevresini bombalıyor

 

09:16

Bombardıman altında yaşam

Raco ve Bilbilê arasındaki sınır köyünün tüm gençleri direnişte. Yaşlılar ise 20 günlük ağır bombardıman eşliğindeki saldırılara rağmen köylerini terk etmiyor.

 

09:15

Kobanê: Katledilen her sivilin ve yoldaşımızın intikamı alınacak

Çağın Direnişi'ni değerlendiren Kobanê, Kobanê'de DAİŞ'e yaşatılan bozgunu Efrîn'de de Erdoğan rejimine yaşatılacağını vurgulayarak, şu sözlerle de Efrîn halkına intikam sözü verdi: "Katledilen her sivilin ve yoldaşımızın intikamı alınacak."