Efrîn’deki direnişin 25. gününden kameramıza yansıyanlar…

Gazeteci Baki Gül ve Dilgeş Amed, Efrîn’de çatışmaların şiddetli olduğu Bilbilê ve Raco ilçeleri ile köylerini gezerek, işgalci Türk ordusunun saldırılarını da kayıt altına aldı…

Efrîn’deki direnişin 25. gününde kameraman arkadaşım Dilgeş Amed ile birlikte çatışmaların ve bombardımanın şiddetli olduğu Efrîn’in Bilbilê ve Raco ilçeleri ile bu ilçelerin köylerini gezdik. Türk ordusunun sivil yerleşim yerlerini bombardımanını da kayıt altına aldık.

Efrîn’deki direniş 25. gününde bütün boyutları ile devam ediyor. 25 gündür karadan ilerleyemeyen Türk ordusu, Efrîn’in köylerini bombalayarak ilerlemek istiyor. Ancak YPG ve YPJ’nin direnişi de her mevzide sürüyor.

Türk ordusu ise ilerleyemediği için köyleri top ve tanklarla bombalıyor. Efrîn’in köylüleri köylerini terk etmemekte kararlı. Erdoğan’ın faşist işgalci saldırılarına öfke duyan Efrînliler, kendi köylerinin de savunmasını yapıyorlar.

Çatışmaların ve bombardımanın şiddetli olduğu Bilbilê ve Raco ilçeleri ile bu ilçelerin köylerinde öğlene doğru Türk ordusu obüs ve tanklarla saldırı düzenledi. Raco merkezdeki sivillerin evlerini hedefleyen Türk ordusu, sivilleri özellikle hedefliyor.