Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi’nden Suriye halklarına çağrı

Efrîn Özerk Yönetimi, Guta başta olmak üzere Suriye’nin diğer bölgelerinden zorla göç ettirilen insanlara Türk devletinin planlarına kanmama çağrısında bulundu.

Dünyanın farklı merkezlerinden karanlık güçlerin Suriye’ye gönderildiği ve ülkenin savaş alanına çevrildiğine dikkat çeken Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi açıklamasında şunları belirtti: “Devam eden bu savaşta Kuzey Suriye, Suriye’nin diğer bölgelerine göre daha güvenli bir coğrafya olmuştur. Özellikle yüz binlerce göçmene ev sahipliği yapan Efrîn güvenli bir şehir olmuştur.

Ancak bu durumu kabullenemeyen Türk devleti NATO silahları ile çetelerle Efrîn’e saldırdı. Kentte 58 gün devam eden direnişin ardından siviller katliam tehdidi ve barbarca saldırılar karşısında daha güvenli yere götürüldü.

Bu durum karşısında iki önemli noktaya dikkat çekmek istiyoruz:

*Türk devleti bölgenin demografik yapısını değiştirmek ve Osmanlı dönemini yeniden yeşertmek istemektedir. Türk devleti amaçlarına ulaşabilmek için Suriye halkları arasında savaş çıkartmak ve bu şekilde bölgeye dönük siyasetini kolayca hayata geçirmek istemektedir. Suriye halkları Türk devletinin bu planlarını ret etmeli ve Türk devletinin işgali altındaki alanlara gitmemelidir.

*Türk devleti ayrıca terör için Reqa ve Musul yerine yeni bir başkent yaratmak istemektedir. Bu planı hayatı geçirmek için de Suriye halklarını kullanan Türkiye, yaratacağı terör merkezi ile hem Ortadoğu ve Avrupa’yı tehdit etmek hem de Suriye’nin güvenli bir ülke olmasını engellemek istemektedir.

Başta Guta ve diğer bölgelerden göç etmek zorunda kalan yurttaşlara bu durumu göz önüne bulundurmak ve Türk devletinin planlarına kanmama çağrısı yapıyoruz. Bölgenin demografik yapısının değiştirilmesi halinde ortaya çıkacak derin trajedinin önüne geçmek için bu çağrıya önem vermenizi umut ediyoruz.”