Efrîn'den BM'ye çağrı: Türkiye'nin suçlarına engel olun

Efrîn'deki sivil toplum örgütleri, Türk devletinin halka karşı suç işlemeye devam ettiğini belirterek, BM'ye çağrıda bulundu.

Efrîn'deki sivil toplum örgütleri, Serdem Kampı’nda bir araya gelerek, işgalci Türk devletinin Efrîn ve Suriye halkına yönelik devam eden suçlarını protesto etti.
Eylemde yapılan açıklamada, "Suriye’deki kriz ve şiddet olayları 10’uncu yılına girdi. BM’nin 1981’de ilan ettiği 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne rağmen Suriye halkının acıları her geçen gün artıyor" denildi.
"Katliam, göç ve keyfi tutuklamalar aralıksız bir şekilde devam ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Rejim ve muhalefete bağlı cezaevleri tutuklularla doludur. Diğer taraftan Türk devleti Önder Abdullah Öcalan’a dönük ağır tecride devam ediyor ve Türkiye cezaevlerinden şehitler çıkıyor. Türk devleti açlık grevi eyleminin 238’inci gününde şehit düşen avukat Ebru Timtik’in cenaze töreninde vahşiliğini bir kez daha gösterdi" diye kaydedildi.

'GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN'

Açıklamanın sonunda şu çağrılar yapıldı:
"Uluslararası insan hakları örgütlerini ahlaki görevlerini yerine getirmeye ve ilgili devlet başkanlarına uyarıda bulunmaya ve düşünce tutsaklarını serbest bırakmaya çağırıyoruz. İnsan hakları örgütlerini işgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinin Efrîn halkına dönük işlenen suçlarına son vermeye çağırıyoruz. Bütün göçmenleri topraklarına geri dönmeye çağırıyoruz.”