Efrin’e saldırılar sürüyor, halk direnişte

Türk işgal ordusunun Efrin’e saldırılar dün gecede devam devam etti. Sınıra sevkiyat devam ediyor. Efrin ve Şehba halkı işgale karşı direnişte.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'nın "Efrin'e işgal etme" gündemi Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında ardından yapılan açıklamada saldırı sinyali verilen Efrin'e yönelik top atışları dün gece de devam etti.

FIRAT KALKANI ÇETELERİ DE DEVREDE

Son üç gündür İdlib'ten Efrin köylerine aralıksız top atışları yapılırken, Türk ordusu da sınıra tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapıyor. Efrin'e yönelik saldırılara katılan Türk devleti destekli Fırat Kalkanı çeteleri ise Minbic kenti kuzey batısında bulunan El-Mehesnlî köyünde bulunan Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının noktalarına da saldırı düzenledi. Ezaz bölgesine üslenen Fırat Kalkanı çeteleri de Şera ilçesine bağlı Beyloniya, Malikiye ve Eyn Deqne ve kefer Cane köylerine obüs saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda maddi hasarın meydana geldiği öğrenildi. 

SALDIRILAR GECE BOYU SÜRDÜ

Türk ordusu dün gece saat 22:30 sularında katyuşya füzelery ile Şera ve Şerawa ilçelerine saldırı düzenlerken, top atışlarına gece yarısından sonra da devam etti. Cindires bölgesine bağlı Şiye ilçesinin Merwaniye köyü çevresine ile Şerawa ilçesine bağlı Gırzile köyüne Siciye sınır karakolundan saat 00: 30'da top ve katyuşa füzeleri ile saldırı yapıldı.

Sınır karakollarından yapılan saldırılara eş zamanlı olarak İdlib'e konuşlanan işgalci Türk birlikleri Heyet Tahrir El Şam çeteleriyle birlikte Efrin sınırına üslenen Türk ordusu ve çetelerinin Kelaha Semane’den de Şerawa ilçesine bağlı Celeme köyüne obüslerle saldırdı öğrenildi.

CERABLUS'A 50 ARAÇLIK SEVKİYAT

Yaral kaynaklardan edinilen bilgilere göre Türk devletinin Cerablus’a dün gece saat 24.00 sularında tank ve zırhlı araçlarında içerisinde yer aldığı 50'yî aşkın araç sevk etti.

SALDIRILAR KARŞI HALK MEYDANLARDA

Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırı ve işgal tehditlerine tepkiler çığ gibi büyüyor. Efrîn halkı işgale karşı direniş için seferberlik halinde Sivil Savunma Güçleri (HPC), YPG ve YPC’ye akın ederken, Rojava ve Suriye'nin çeşitli kentlerinde yaşayan haklar Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için meydanlardan ayrılmıyor. 

Halep’in özgürleştirilen mahallelerinde dün binlerce yurttaş alanlara çıkarak işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto ederken, İşgalci Türk devletinin bir tepkide Şehba halkından geldi.

Binlerce Şehbalı dün alanlara çıkarak Türk devletinin işgal girişimlerine karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Fafîn beldesi camisi önünde başlayan yürüyüşte, “Kobanê ve Reqa’da nasıl başardıysak, Efrîn ve Şehba’da da başaracağız, Terörist Erdoğan sistemini yıkacağız, Yaşamak direnmektir, teslimiyet ihanettir. Türk devletinin Efrîn’deki sivillere yönelik saldırılarını kınıyoruz” yazılı pankartlar taşındı.