‘Efrîn için bağımsız araştırma komisyon kurulmalı’

Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi ve Suriye Kürtleri İlerici Demokrat Partisi, yayınladıkları ortak açıklamayla işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki suçlarının incelenmesi için uluslararası bağımsız komisyon oluşturulması çağrısı yaptı.

İki parti ortak açıklama yaparak Türk devleti ve çetelerinin Efrîn başta olmak üzere işgal ettiği alanlarda sivillere dönük suçların araştırılması için uluslararası topluma çağrı yaptı.

Türk devletinin desteklediği çete gruplarıyla birlikte Kürt halkının varlığını ortadan kaldırmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, Efrîn’de yaşanan son olayların bu gerçeği doğruladığı belirtildi.

Açıklamada işgalcilerin gizli zindanlarda kadın bedenlerini teşhir ettiği ve bu olayın Suriye halkı tarafından sert tepkiyle karşılandığını kaydedildi.

“Efrîn ve Suriye’nin diğer bölgelerinde işgalcilerin yaptığı hak ihlallerini kınıyoruz” denilen açıklamada Suriye ve uluslararası alandaki tüm siyasi, hukuki ve insani kurumlara, bu suçların kınanması, Efrîn’de yaşanan vahşetin belgelenmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamanın sonunda Efrîn’de işlenen suçlara ilişkin uluslararası bağımsız bir komisyonun kurulması çağrısında bulunuldu.