Efrîn'e işgale geçit yok, Erdoğan yine yalnız kaldı!

Erdoğan'ın Efrîn tehditlerine en büyük cevap Kuzey Suriye halklarından gelirken, işgal girişimi uluslararası toplumdan da destek görmedi.

Erdoğan'ın saldırı talimatı vermesi ardından Hatay ve Kilis'teki sınır karakollarıyla Suriye'nin İdlip kentinden Efrîn'e hedef alan Türk ordusu dün saldırılarını Kobanê ve Dêrik kentlerine de taşıdı.

Kobanê, Efrîn, Cilaxa ve Girê Spi kentlerinde saldırılara karşı düzenlenen protesto gösterilerinde meydana çıkan on binler, Türk işgalciliğine görkemli bir yanıt verdi.

TOP ATIŞLARI 5'İNCİ GÜNÜN DE DE SÜRDÜ

Türk ordusu, Kuzey Suriye'deki Kürt halkına yönelik saldırılarını 5'ınci günde de sürdürerek Şehba Kantonundaki Kefernasih köyüne havan saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıların sonucunda yerleşim birimlerinde maddi hasar meydana geldi. Yine Türk ordusunun Efrîn’in Şera ilçesindeki Kefer Cene köyü ve Dikmedaş Tepesi’ne topçu saldırılar gerçekleştirdi.

BİR ÇOCUK YARALANDI

Türk ordusunun sınır bölgesinde bulunan karakollar ve İdlib'ten yaptığı saldırılara Ezaz'daki Fırat Kalkanı çeteleri de katıldı. Ezaz'dan Şera ilçesinin Kefer Cene köyüne yapılan top atışlarında Mustefa Seydo altı yaşındaki bir çocuğun yaralandığı, Efrîn’deki hastanede tedavi altına alınan Seydo'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SALDIRILAR KOBANÊ VE DÊRİK’E DE TAŞTI

Cerablus kentini Fırat Kalkanı adı altında işgal eden Türk ordusu ve ona bağlı çete grublar dün Kobanê’nin Zormixar köyüne de saldırdı. Sabah saatlerinde top atışlarıyla yapılan saldırıları genişleten çeteler Şexler köyünü de hedef aldı. YPG/YPJ ve Öz Savunma Güçleri savaşçıları da saldırılara karşılık veriyor.

Efrîn ve Kobanê'nin ardından Türk ordusu bu sefer de Cizre Kantonu'na bağlı Derik kentini hedef aldı. Öğleden sonra saat 16:00'da Dêrik bölgesinin Berav alanındaki Zuheriye ve Xerab Reşik köylerine bulunan YPG noktalarına saldıran Türk ordusuna YPG ve YPJ savaşçıları sert karşılık verdi.

SALDIRILARA GÖRKEMLİ YANIT

Türk devletinin işgal tehditlerine karşı Efrînliler dün önbinlerin katılımıyla gerçekleştirdikleri görkemli bir yüryüşle çevap verdi.

Yürüyüşte "Toplumsal Savunma Güçleri, faşist Erdoğan’ın müdahalesini kabul etmiyor”, “Efrîn asla başını eğmez” mesajı verildi.

Aynı amaçla Grê Spî ve Kobanê’de düzenlenen yürüyüşlere katılan on binlerce kişi, ‘Efrîn kazanacak’ mesajı verdi.

AVRUPA'DAKİ KÜRT HALK MEYDANLARDA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik tehdit ve saldırıları protesto edildi.

Syntagma meydanında bir araya gelen kitle, “Bijî berxwedana Efrînê”, “Bijî Serok Apo", “Bijî Kurd û Kurdîstan” sloganları ile yürüyüşe geçti.

Kıbrıs’ın Lefkoşa kentinde de Efrîn’e yönelik Türk devletinin tehditleri protesto edildi.

Rusya büyükelçiliğine yürüyen kitle, Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırı tehditlerini protesto etti.

Avrupa’daki eylemlerin hafta sonu birçok merkezde devam edeceği bildirildi.

İŞGAL NİYETİ ULUSLARARASI TOPLUMDAN DESTEK GÖRMEDİ

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efrîn saldırısı için aradığı desteği bulmak için "savaş diplomasisine" de hız verdi. Bu amaçla Türk Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ve Türk Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ı Rusya'ya gönderdi.

Türk tarafının Rusya’dan hava sahasının açıklamasını istediği öğrenildi. Ancak Rusya bu konuda resmi bir açıklama yapmadı.

Akar ve Fidan’ın Moskova’da olduğu saatlerde Şam yönetiminden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ‚Türk uçakları Efrin’e saldırırsa dürüşürüz‘ mesajı verildi. Bu açıklama, Rusya’nın Türk devletine Şam üzerinden verdiği mesaj şeklinde ele alındı.

Konuya ilişkin bir açıklamada ABD'den geldi. ABD, AKP hükümetinin son günlerde tehditlerle saldırı hazırlığı yapmaya çalıştığı Efrîn’e yönelik, "Türklere, bu yönlü herhangi bir harekette bulunmamaya çağırıyoruz” uyarısında bulundu.