Efrin Kurtuluş Örgütü: 10 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Şêrawa ve Ezaz’da Türk işgal güçleri ve güdümündeki çete gruplarına yönelik eylemlerde en az 10 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri’nin (HRE), 19-20 Mart tarihlerinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Cilbirê köyünde, 21 Mart günü ise Ezaz’ın Kil Cibrîn köyünde işgal güçlerinin hedef alındığını bildirdi.

HRW’ye göre bu eylemlerde en az 10 işgalci öldürüldü, 6’sı yaralandı.

Açıklamada eylemlere ilişkin şu detaylar yer aldı:

“Efrin ve çevresindeki bölgeleri işgal eden Türk devleti ve güdümündeki çete gruplarına yönelik savaşçılarımızın eylemleri devam etmektedir. Düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

19 Mart günü Efrin’in Şêrawa ilçesine bağlı Cilbirê köyünde teröristlere ait bir noktaya yönelik savaşçılarımız tarafından eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda 2 terörist öldürülürken 4 terörist de yaralanmıştır.

20 Mart günü savaşçılarımız işgalci Türk devleti güdümündeki teröristlerin kontrol ettiği Şêrawa ilçesine bağlı Cilbirê köyündeki kontrol noktasına yönelik etkili bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 5 terörist öldürülürken 2 terörist de yaralanmıştır.

21 Mart günü Ezaz’a bağlı Kil Cibrîn köyünde teröristlere ait bir nokta savaşçılarımız tarafından vurulmuştur. Düzenlenen eylemde 3 terörist öldürülmüştür.

Savaşçılarımızın işgalci Türk devleti güdümündeki terörist gruplara yönelik düzenledikleri 3 eylem sonucunda 10 terörist öldürülürken 6 terörist de yaralanmıştır.”