Efrîn Kurtuluş Güçleri: 7 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn ve Marê’de işgal güçlerine düzenledikleri eylemlerde en az 7 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, “Efrîn ve çevresindeki işgalci Türk ordusu ve güdümündeki teröristlere yönelik güçlerimizin etkili eylemleri devam etmektedir” dedi.

2 Haziran tarihinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Cilbir köyünde işgalci Türk askerlerine ve çete gruplarına yönelik bir eylem düzenlediklerini bildiren HRE, eylemin sonuçlarını şöyle verdi:

“1 işgalci Türk askeri ve 1 Cebha el-Şamiyê çete üyesi öldürülürken, 2 Türk askeri de yaralanmıştır”

Aynı gün Mare bölgesine bağlı Seyîd Elî köyünde “işgalci teröristlere” yönelik keskin nişancı timlerin eylem gerçekleştirdiğini belirten HRE, “Düzenlenen eylem sonucunda 1 terörist öldürülmüştür” dedi.

2 Haziran’da diğer bir eylemde Şêrawa’nın Kebaşîn köyünde “Feyleq el-Şam teröristlerine” ait bir askeri üssün hedef alındığını belirten HRE, “Düzenlenen eylem sonucunda 3 terörist öldürülürken, 4 terörist yaralanmıştır” bilgini verdi.

Açıklamada dördüncü eyleme ilişkin ise şunlar belirtildi: “Aynı tarihte Efrîn’in Cindirêsê ilçesinde Cebhe el-Weteniye teröristlerine ait askeri araca yönelik güçlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda araç imha edilirken 1 çete üyesi öldürülmüştür.”