Efrîn ve Şehba bölgelerinde bir dizi eylem

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn ve Şehba bölgelerinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik 10 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen bir dizi sabotaj eyleminin ayrıntılarını açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“10 Ekim günü akşam saatlerinde Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Meryemîn köyünde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara yönelik güçlerimizce sabbotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemde 2 terörist üyesi öldürülmüştür.

10 Ekim günü Ezaz bölgesine bağlı Jarez köyü çevresinde işgalci Türk ordusuna bağlı askeri polis adlı grubun ile sözde güvenlik konseyi sorumlusu terörist üyesine yönelik güçlerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiştir. eylemde söz konusu sorumlu terörist öldürülmüştür.

10 Ekim günü Akşam saatlerinde Şehba bölgesine bağlı Til Medîq ile Semûqa köyleri çevresinde işgalci Türk ordusuna ait askeri üsse yönelik güçlerimizce saldırı eylemi düzenlenmiştir. Eylemde sözde 2 Türk ordusu komutanları öldürülmüş ve Türk ordusuna ait 1 obüs imha edilmiştir.

Aynı zamanda Mare bölgesine bağlı Til Malid köyü civarında işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara ait bir askeri üsse yönelik güçlerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiştir. düzenlenen eylem sonucu netleştirilememiştir.

Gerçekleştirilen bir dizi eylemler ardından işgalci Türk ordusu ve güdümündeki terörist gruplarınca sivil yerleşim alanları Şêrawa köyleri Başemrê, Kilûtê, Birc Qasê, Gundê Mezin, Soxanekê ve Benê aynı zamanda Şera ilçesine bağlı Mer’enaz, Malikiyê ve Şewarixa köyleri yanı sıra Şehba bölgesine bağlı Hirbil, Til Medîq, Semûqa köyleri ile Şehba barajı obüs ve havan toplarıyla yoğun bir biçim vurulmuştur.”