Efrîn ve Şehba sağlık meclislerinden ilaç yardımı çağrısı

Efrîn Sağlık Meclisi ile Şehba Sağlık Meclisi, yaptığı ortak basın açıklamasıyla Şehba bölgesine yaşayan yüzbinlerce sivilin ilaç ve sağlık hizmetinden yoksun olduğunu belirterek destek çağrısında bulundu.

Efrîn Sağlık Meclisi ile Şehba Sağlık Meclisi, Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının saldırıları sonrası Şehba Kantonu'na göç eden yüzbinlerce sivilin sağlık durumuna ilişkin Ehres nahiyesinde ortak basın açıklaması yaptı. Çok sayıda sağlık çalışanı ve Heyva Sor A Kurd üyelerinin katıldığı açıklamada konuşan Dr. Azad Sebri, evlerini terk etmek zorunda kalan Efrînlilerin sağlık sorunları hakkında son bilgileri paylaştı.

Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının havadan ve karadan Efrîn'e yaptığı saldırıların 58 gününde çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce sivilin katledildiğini ve binlercesinin ise yaralandığını hatırlatan Sebrî, "Sivil katliamlarının sistematikleştirilmesi üzerine yüzbinlerce sivil Efrîn'den göç ederek Şehba Kantonu ve Şêrawa ilçesine göç etti. Göç yolunda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi ve yolda defnedildiler" dedi.

Şehba ve Şêrawa'ya göç eden insanların sadece üzerlerindeki kıyafetlerle evlerinden çıktığını ve bölgede çok zor ve sağlıksız koşullarda yaşadığını belirten Sebrî, kendi imkanlarıyla sundukları sağlık ve ilaç hizmetinin ise yetersiz olduğunu söyledi. Sebrî, "Yüzbinlerce insan çok sağlıksız koşullarda Şehba bölgesi ve köylerinde yaşamaya çalışıyor. Temiz su ve ilaç sıkıntısı en temel ihtiyaç olarak öne çıkmakta. Yine tıbbi malzeme konusunda ciddi sorunları yaşıyoruz" diye kaydetti.

Uluslararası yardım kuruluşlarından herhangi bir tıbbi ve ilaç desteği almadıklarını belirten Sebrî, ilaç ve tıbbi malzeme çağrısında bulundu.