Efrîn ve Şehbalılar eylemde: Katil Erdoğan!

Efrîn ve Şehba halkı, Türk Devleti İşgalciliğine Karşı Mücadele Günü kapsamında yürüyüş düzenleyerek, iradelerinin teslim alınamayacağını vurguladı.

Şehba Kantonu’ndaki Berxwedan Kampı’nda kalan binlerce Efrînli ve Şehbalı, 26 Mayıs Türk Devleti İşgalciliğine Karşı Mücadele Günü eylemleri kapsamında yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte YPG, YPJ, Kongreya Star ve TEV-DEM bayrakları taşındı. Kitle, “26 Mayıs eylemlerini selamlıyoruz”, “Avesta, Arin ve Barinlerin ruhu ile Efrîn’i özgürleştireceğiz” ve “Katil Erdoğan’a ortak olmayın” yazılı pankartlar açtı.

DİRENİŞ SELAMLANDI

TEV-DEM Efrîn Meclisi Eş Başkanı Mustefa Hesen, uluslararası topluma, işgal ve insanlık dışı uygulamalar karşısında sessizlikten vazgeçme çağrısı yaptı.

Türk devletinin işgal saldırıları ile halkların iradesini kırmaya çalıştığını belirten Şehba Kanton Meclisi Eş Başkanı Wefai Hisên, “Efrîn halkı ve tüm Kuzey Suriye halkları tüm saldırılara rağmen direnişlerini sürdürüyor. Saldırılar ile halkın iradesi kırılamaz” dedi.

Konuşmaların ardından Efrîn Yönetim Meclisi’nin açıklaması da okundu. Açıklamada, Efrîn halkının direnişi ve tüm dünyadaki 26 Mayıs eylemleri selamlandı.